Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Šajā nedēļas nogalē notiks festivāls „Zaļumballe”

Zane Volkinšteine, 26.08.2009. 10:23 | komentāri (2)

Mūzikas un mākslas festivāls „Zaļumballe” sāksies jau šo piektdien (28. augustā) un ilgs līdz svētdienas rītam. Festivāls notiks Beibežos, Vecumnieku novadā.
Šajā nedēļas nogalē notiks festivāls „Zaļumballe”

„Zaļumballe” piedāvās daudzveidīgu mūzikas klāstu uz piecām skatuvēm – būs Estrāde (laika pārbaudi izturējušas grupas), Bedre (grūstiņu un dubļu pārdzīvojumu cienītājiem), Akustiskā klēts, Ritmiņš un Diskotēka. Paralēli skatuviskajām norisēm "Dirty Deal Café" sniegs teātra un mūzikas baudījumus, būs Austrumu nostūris, Aizvēnis (chill-out video telts), tautas sportiņš, graffiti zona, eko tirdziņš un iespēja atpūsties Misas upītes pludmalē.

„Zaļumballē” varēs dzirdēt grupas Satellites LV, Astro`n`out, Tribes of the City, Triānas Parks, Goran Gora, Soundarcade, The Briefing, Tesa, Inokentijs Mārpls, Baložu Pilni Pagalmi, Židrūns, IndyGo, All Day Long, PND, Pent-in Dreams, Vaarat Vieraat (FIN), 9Horizon, Cacophonics, Band Versus Music, mūziķus Kārli Kazāku, Martin Confused un daudzus citus.

Viens no interesantākajiem festivāla pārsteigumiem solās būt Igo, kas uzstāsies ar sava „zelta repertuāra” dziesmām – tajā skaitā ar ārijām no rokoperas „Lāčplēsis”.

Diskotēkas un Ritmiņa teltīs par mūziku gādās tautā iecienīti un ekspertu godā celti dīdžeji - Uldis Rudaks, Roberts Gobziņš (Dj Eastbam), Nora Rieksta, Mareks Kaminskis, Magoņu Miks, Artūrs Mednis, Lex & Dr.Mojo Man, ELVI Soulsystems & Krii, Ai-va, Tru, Rudd, GG Chinaski (LT) un citi. Mūzikas klāsts solās sniegties no tālas pagātnes līdz tuvai nākotnei.

Pilna festivāla programma, kā arī mākslinieku uzstāšanās laiki apskatāmi interneta mājas lapā www.festivalszalumballe.lv .

"Dirty Deal Café" teltī būs sastopami tādi mākslinieki kā Ksprs, Martinez Gonzales, Miks un Viesturs, Alise Ģelze, Hencha un citi.

Savukārt "Veto Magazine" telts piedāvās dīdžeju un dažādu performanču klāstu, rīta rosmi visas dienas garumā un iespēju spēlēt olimpiskas mazbitu kompjūterspēles.

Pasākuma teritorijā notiks arī „Eko loko“ tirdziņš - vieta, kur mākslinieki viesiem piedāvā pašradītus darbus - no rotām līdz unikāliem mēbeļu eksemplāriem, glezniecības un modes šedevriem. „Zaļumballē” piedalīsies arī vairākas Latvijas nevalstiskās organizācijas gan ar informatīvajiem stendiem, gan dažādām akcijām un pasākumiem.

Telšu pilsētiņa atradīsies "Zaļumballes" teritorijā. Būs ugunskuru vietas - sildīties gribētājiem līdzi jāņem malka vai ogles. Festivāla vietā pieejama jauka pludmalīte Misas upes krastā. Būs iekārtoti smilšu laukumi pludmales volejbolam, kā arī plaša zāliena teritorija citām sportiskajām aktivitātēm – apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savas badmintona raketes, lidojošos šķīvīšus, bumbas, peldriņķus un sporta kostīmus.

Skeitbordistiem būs iespēja piedalīties leģendārā cīņā uz minirampas – „Lāčplēsis pret Melno bruņinieku”. Veiksmīgākie lāčplēši un bruņinieki tiks atalgoti ar balvām no „DC Shoes” un „Triecienspēka”.

"Zaļumballe" ievērojama ne vien ar plašo muzikālo prieku klāstu, bet arī ar draudzīgām biļešu cenām – biļete uz visu festivāla laiku maksā tikai 9 latus.

Pasākuma norises teritorija – Beibeži - atrodas 49 kilometru attālumā no Rīgas. Informācija par nokļūšanu festivālā atrodama festivāla mājaslapā www.festivalszalumballe.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV