Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kopā ar Andrea Bočelli Rīgā uzstāsies vairākas mūzikas zvaigznes

Inese Rutkovska, 27.08.2009. 00:28

Jau pēc nepilnām divām nedēļām Rīgā Mežaparka lielajā estrādē ar vienīgo solokoncertu Baltijas valstīs viesosies viens no visu laiku izcilākajiem operdziedātājiem Andrea Bočelli (Andrea Bocelli). Pasaulslavenā tenora koncertu kuplinās vairākas izcilas mūzikas zvaigznes.
Kopā ar Andrea Bočelli Rīgā uzstāsies vairākas mūzikas zvaigznes

Kopā ar Andrea Bočelli Rīgā uzstāsies Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris itāliešu diriģenta Marčello Rotas (Marcello Rota) vadībā, Lietuvas Nacionālās Operas un baleta teātra koris, kā arī vairāki izcili solisti – soprāni Inese Galante un Marina Rebeka, kā arī baritons Džanfranko Montresors (Gianfranco Montresor).

Inese Galante, viena no pasaulē pazīstamākajām latviešu operdziedātājām, piekritusi uzstāties Andrea Bočelli koncertā, neskatoties uz savu aizņemtību Stokholmas Karaliskajā operā, kur šobrīd norisinās gatavošanās operas „Pīķa dāma” pirmizrādei 28.augustā. Saspringtā izrāžu grafika dēļ dziedātāja varēs ierasties Rīgā tikai 5.septembrī un jau nākamajā dienā dosies atpakaļ uz Stokholmu.
 
Eiropā lieliski novērtēto operdziedātāju Marinu Rebeku Andrea Bočelli pārstāvji uzrunājuši un uzaicinājuši uzstāties jau tenora solokoncertā Krievijā, taču šī uzstāšanās nav notikusi, tādēļ ciešāka sadarbība aizsāksies tikai dziedātājas dzimtajā pilsētā Rīgā 5.septembrī un turpināsies vēl vairākos koncertos Lielbritānijā.

Ar Andrea Bočelli vairakkārt sadarbojies diriģents Marčello Rota, kas ir biežs un gaidīts viesis visprestižākajos Eiropas operu namos, gan arī izteiksmīgais itāliešu baritons Džanfranko Motresors.

Mežaparka Lielajā estrādē izskanēs Verdi, Bizē, Pučīni un Mocarta kompozīcijas, kā arī tradicionālās neapolitāņu dziesmas, kas izcilajam tenoram tuvas no bērnības. Neizpaliks arī muzikāli pārsteigumi.

Andrea Bočelli Latvijā ieradīsies 5.septembrī ar īpašu čarterreisu no Itālijas, bet Mežaparka Lielās estrādes sagatavošana koncertam sāksies krietni agrāk. Jau nedēļu pirms koncerta Rīgā nonāks 3 kravas furgoni ar skatuves aprīkojumu, kā arī tehniskā komanda, kas to apkalpo. Koncerta tehnisko prasību saraksts ir plašs un sarežģīts, un lai to pilnībā nodrošinātu, gaismas aparatūra tiks īrēta Čehijā, bet daļa apskaņošanas iekārtu atceļos uz Rīgu no Anglijas. Dziedātājs koncerta laikā izmanto īpašus mikrofonus, kas jau pasūtīti no Itālijas.
 
Īpaša vērība jebkurā Andrea Bočelli koncertā tiek pievērsta skaņas kvalitātei, tādēļ arī Mežaparka lielajā estrādē vairākas dienas pirms koncerta sāksies aparatūras uzstādīšana un testēšana. 24 stundas pirms koncerta sākuma notiks galvenais skaņas tests, kura laikā tiks pārbaudīts skanējums katrā(!) sēdvietā un stāvvietu zonā.
 
Lai arī koncerts sākas 20:00, ieejas Mežaparka Lielajā estrādē koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas jau 17:00. Organizatori iesaka atstāt mājās lietussargus, fotoaparātus, dzērienu pudeles un pārtiku, jo drošības apsvērumu dēļ šīs lietas koncerta norises vietā nedrīkstēs ienest. Sliktu laika apstākļu gadījumā uz vietas būs iespējams iegādāties lietusmēteļus.
 
Lai arī lielākā daļa koncerta biļešu jau izpirkta, „Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās vēl iespējams iegādāties biļetes vairākās cenu zonās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV