Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

“The Cranberries” atgriežas

Mārtiņš Zviedris, 27.08.2009. 12:42

Īru deviņdesmito gadu supergrupa “The Cranberries” paziņojusi: jau šogad paredzēta turneja ASV – šāda daudzsološa ziņa lasāma žurnālā Q.
“The Cranberries” atgriežas

Limerikas sapņaino rokeru kolektīvs publiku dzīvajā nav priecējis septiņus gadus, ja neskaita uzstāšanos Trinity koledžā Dublinā šogad janvārī, kad kopā muzicēja trīs no četrām dzērvenēm – saldā balss Doloresa O`Riordana, ģitārists Noels Hogans un basists Maiks Hogans.

No “The Cranberries” liegajām melodijām un tām nereti kontrastējošajiem patumšajiem tekstiem vairums klausītāju vislabāk atcerēsies tādas dziesmas kā “Linger” (otro singlu no 1993. gada debijas albuma “Everybody else is Doing it, so why can't we?”), ar ko saistās grupas pirmie milzu panākumi hitparādēs abpus Atlantijas okeāna, un “Zombie”, kas griezīgi skarbi pārcirta sapņaino noskaņu nākamajā – 1994. gada – albumā “No Need to Argue”.

Atgriešanās turnejā “The Cranberries” plānojuši spēlēt grupas vecās dziesmas un kompozīcijas no O`Riordanas otrā soloalbuma “No Baggage”, kas klajā nāca 24. augustā.

„Esmu nolēmusi atkalapvienoties ar agrākajiem “The Cranberries” dalībniekiem. Rakstīsim jaunas dziesmas, koncertos spēlēsim gan kompozīcijas no mana jaunā albuma, gan mūsu lielākos hitus,” O`Riordana citēta oficiālajā paziņojumā, kas publicēts mākslinieces mājaslapā.

“The Cranberries” iecerējusi atdzimt oriģinālsastāvā, kur kopā ar O`Riordanu un brāļiem Hoganiem darbojās bundzinieks Fērgals Lolers.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV