Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Rīgā uzstāsies angļu grupa «Marillion»

Juta Sergejeva, 02.09.2009. 12:29

11. novembrī Kongresu namā angļu grupa «Marillion» sniegs vienīgo akustisko koncertu savas tūres «Less is More» ietvaros.

Grupa «Marillion» nospēlēs visus savus labākos skaņudarbus jaunā akustiskā variantā , – stāsta grupas ģitārists Stivs Roteri, pēc kura vārdiem daļa no šīm dziesmām nekad nav izpildīta akustiskā skanējumā, un šīm dziesmām ir izveidots jauns aranžējums un nokrāsa. – Mēs paši ar nepacietību gaidam momentu, kad spēlēsim publikai uzticības atmosfērā» – piebilst Stīvs.

Akustiskās tūres «Less is More» ietvaros grupa uzstāsies daudzās Eiropas valstīs, un daudzviet koncerti notiks teātros un pat baznīcās. Šogad grupa plano izlaist arī šīs tūres koncertdisku.
 
«Marillion» dibināta 1979. gadā Eilsberī, Anglijā, un savu nosaukumu ņēmusi no Tolkijena romāna «Silmarillion». Grupa palika arvien populārāka pateicoties progresīvā roka popularitātes izaugsmei visā pasaulē. Tā paša iemesla dēļ grupas agrīno daiļradi ietekmēja tādi progresīvā roka giganti, kā «Genesis», «Yes», «Rush» un «Pink Floyd». 1988. gadā pēc pirmo četru studiju albūmu iznākšanas no grupas aizgāja vokālists Fišs, un viņu nomainīja harizmātiskais Stivs Hogarts. Ar Hogartu  «Marillion» mūzika palika vēl spilgtāka un enerģiskāka. Un no tā laika grupas sastāvs ir nemainīgs: Stivs Hogarts (vokāls), Stivs Roteri (ģitāra), Marks Kelli (taustiņinstrumenti), Pits Triveivas (bass), Iens Mosli (bungas).

Grupa «Marillion»  ir izlaidusi 14 studijalbūmus un daudzums izlases un koncertalbūmus. Par visveiksmīgāko tiek uzskatīts 1985. gada albūms «Misplaced Childhood», kas bija pirmajā vietā Anglijā disku pārdošanas topā. Hīta singls «Kayleigh» no šī albūma bija Anglijas un ASV singlu topa virsotnē.

Papildus informācija par grupu: www.marillion.com.

Biļesu cena – no 15 līdz 30 Ls.
Koncerts notiks Kongresu namā.
Koncerta sākums plkst. 20:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV