Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

“Kasabian”, “Friendly Fires”, “Florence And The Machine” iesāk Merkūrija balvas pasniegšanas ceremoniju

Baiba Sniķere, 10.09.2009. 10:17

“Kasabian”, “Friendly Fires”, “Florence And The Machine” and “Bat For Lashes” bija starp tām grupām, kas iesāka “Merkūrija balvas” (Mercury Prize) par 2009. gada labāko albumu Lielbritānijā un Īrijā pasniegšanas ceremoniju 8. septembrī.
“Kasabian”, “Friendly Fires”, “Florence And The Machine” iesāk Merkūrija balvas pasniegšanas ceremoniju

Visas šai balvai nominētās grupas (izņemot “Glasvegas”, kuras solists Džeims Alans nevarēja koncertēt slimības dēļ) katra spēlēja pa dziesmai “Grosvenor House Hotel” Lielbritānijas galvaspilsētā.

“Kasabian” pasākumu atklāja 19.00, spēlējot jaunāko singlu “Fire”. Grupas solists Toms Meigans (Tom Meighan) dižojās ar savu jauniegūto frizūru un koncertēšanas laikā pateicās publikai. “Nav bieži gadījies, kad esmu zaudējis valodu aiz pārsteiguma. Liels jums paldies par to, ka nominējāt mūs Merkūrija balvai, lai dievs jūs svētī, mīlu jūs”, viņš bilda.


“Friendly Fires” uzstājās kā nākamie, atskaņodami savu hītu “Jump In The Pool”. Arī bundzinieks Džeks Sevidžs (Jack Savidge) koncertēja kopā ar grupu, kaut gan tajā pašā dienā viņš bija izrakstīts no slimnīcas, kur ārstējās no vīrusa. “Liels jums paldies, šī apbalvošanas ceremonija patiesi ir lielisks pasākums, kuru ir vērts apmeklēt. Mums ir liels prieks par to, ka Džeks ir laukā no slimnīcas, lai šodien būtu šeit”, atdzina grupas “Friendly Fires” ģitārists Eds Gibsons (Ed Gibson).

Pirms tam, tajā pašā dienā, Gibsons un grupas līderis Eds Makfārlins runāja par to, cik viņi ir pārliecināti par grupas uzvaru. “Cik ir trešdaļa no simts? “Makfārlins jautāja NME.COM. “33 un trešdaļa“ bilda Gibsons, pirms Makfārlins piebilda: “Tātad reizināts ar 2 - par savu uzvaru mēs esam pārliecināti 66% . Ja Džeks būtu šeit (viņš ballītei pievienojās vēlāk vakarā), tad 99%.

Pēc tam uz skatuves kāpa Līza Hanigana (Lisa Hannigan), atskaņodama dziesmu “Lille”. Kā nākamie uzstājās “Florence And The Machine” ar dziesmu “Dog Days Are Over”. “Tas ir burvīgi, liels jums paldies”, kautrīgi bilda soliste Florense Velša (Florence Welch). Pēc viņiem “Led Beeb” spēlēja dziesmu “Yes, Again”.

“Tas neko nenozīmē”, pirms tam NME.COM pauda Velša, komentēdama bukmeikeru likmes par to, ka visticamāk viņi iegūs balvu. “Tam nav loģiska izskaidrojuma, jo tā nav publiska balsošana, neko tādu taču nevar tā vienkārši izdomāt. Es saderētu par to, ka balvu iegūs “The Horrors”.

Tālāk uzstājās “Billy Pilgrim” ar savu dziesmu “Kalypso”

“Glasvegas” neuzstājās dzīvajā, bet grupas ģitārists Rabs Alans (Rab Allan), pēc tam kad tika atskaņots viņu dziesmas “Geraldine” video, sniedza nelielu runu: “Vispirms man ir ļoti žēl, ka grupas solists Džeimss nevar būt kopā ar mums, viņš ir sasirdzis. Es tikai gribu pateikties visiem, kas mums palīdzēja, cīnījās par mums...lai jums lielisks šis vakars un veiksmi jums visiem”, viņš teica.

Pēc tam uzstājās Speech Debelle ar dziesmu “The Key”, viņai sekoja “Bat For Lashes”,  atskaņojot dziesmu “Moon & Moon” no sava jaunā albuma “Two Suns”. “Liels jums paldies, esmu tiešām pagodināta. Ar nepacietību gaidu šampanieti par brīvu”, teica grupas soliste Nataša Kāna (Natasha Khan).

Tālāk “La Roux” atskaņoja savu bijušo Lielbritānijas topu singlu numur divi “In For The Kill”. “Es tiešām nezinu, ko teikt. Veiksmi jums visiem”, teica grupas soliste Elija Džeksone (Elly Jackson), pateikdamās par nominēšanu šai balvai.

Pēc tam uzstājās “The Invisible” ar dziesmu “London Girl”, tad uz skatuves kāpa “The Horrors” ar savu singlu “Who Can Say”, sniegdami  pēdējo pasākuma dzīvo priekšnesumu, pirms tika paziņots uzvarētājs.

“Liels jums paldies un ar labvakaru”, bilda grupas solists Feriss Bodvans (Faris Badwan), pateikdamies par nomināciju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV