Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Rokzvaigznes pret datorspēlēm attiecas atturīgi

Egija Petrova, 10.09.2009. 11:43

Kādreizējais grupas "Rolling Stones" dalībnieks Bils Vaimens ir norūpējies par to, ka ar mūziku saistītās datorspēles, piemēram,  "Rokgrupa" ("Rock Band") nomāc jauniešos vēlmi nodarboties ar reālu instrumentu spēlēšanu.
Rokzvaigznes pret datorspēlēm attiecas atturīgi

Viņš stāstīja ziņu aģentūrai "BBC": „Tas rosina bērnus nemācīties, tur ir tā problēma. „Datorspēles liek arvien mazāk un mazāk cilvēkiem tiešām apgūt kāda instrumenta spēlēšanu. Man ir žēl, tāpēc man ne īpaši patīk tādas lietas." Vaimens to stāstīja, kad atradās "Abbey Road" studijā, ierakstot savu "Beatles" labdarības dziesmu bērnu labdarības programmai "Children in Need". Viņa teikto papildināja grupas "Pink Floyd" zvaigzne Niks Meisons, kurš ar mūziku saistītās datorspēles, piemēram, "Rokgrupa" ("Rock Band") un "Ģitāras varonis" ("Guitar Hero") nosauca par "interesantu jauno attīstības virzienu", piebilstot „mani kaitina tas, ka mani bērni to spēlē, jo ja viņi pavadītu tikpat daudz laika, trenējoties spēlēt ģitāru, nevis mācoties spiest pults podziņas, tad viņi jau sen būtu kļuvuši par ļoti labiem ģitāristiem.”

Roka leģendas par to izteicās tieši pirms jaunās mūzikas datorspēles "Rokgrupa. Bītli." ("The Beatles: Rock Band"), kuras dziesmu sarakstā ietilpst 45 atjaunotas "The Beatles" dziesmas, iznākšanas.

Datorspēle ļauj spēlētājiem strinkšķināt ģitāru līdzi grupai "The Beatles" dažādās grupas uzstāšanās vietās, piemēram, klubā "Cavern Club" un "Shea" stadionā.

Aleks Rigopulos, viens no uzņēmuma "Harmonix Music Systems" dibinātājiem, kurš radīja "The Rock Band" sērijas datorspēles, atspēkoja mūziķu apgalvojumus. „Lielākā daļa cilvēku kādā savas dzīves laika posmā cenšas apgūt kādu mūzikas instrumentu, un lielākā daļa šo cilvēku pamet šīs mācības jau pēc pāris mēnešiem, gada vai diviem gadiem,” viņš paziņoja ziņu aģentūrai "BBC". „Manuprāt, tas ir tāpēc, ka instrumentu apgūšanas pirmie pāris gadi nav no tiem pateicīgākajiem.” Rigopulos turpināja: „Kad cilvēki spēlē datorspēli "Rock Band", viņi tomēr ļoti ātri iegūst nelielu ieskatu tajos panākumos, kuri sagaida viņus "žoga otrā pusē". Mēs pastāvīgi dzirdam no faniem to, ka šī datorspēle iedvesmoja viņus uzsākt reāla instrumenta spēlēšanas apguvi.”

Pols Dīgūjers, pārstāvis no datorspēles "Rock Band" izdevējiem "MTV Games", piebilda: „Ir patīkama sajūta, ka esi daļa no intereses atdzīvināšanas mūzikas izglītības jomā, jo šobrīd ir pienākuši tādi laiki, ka budžeta samazināšanas dēļ daudzas mūzikas skolu izglītības programmas ir beigušas pastāvēt.”

Meisons teica, ka grupa "Pink Floyd" nākotnē neizslēdz iespēju sadarboties ar "Rock Band" vai "Guitar Hero" līdzīgām datorspēlēm.

„Manuprāt, mēs to apsvērsim,” viņš teica ziņu aģentūrai "BBC". „Man liekas, ka visi cenšas atrast jaunus veidus, kā pārdot savu mūziku, jo mūzikas ierakstu pārdošanas komercdarbība ir gandrīz izzudusi.

”Es esmu viens no vecās paaudzes, kuru šī parādība apbēdina, jo man vienmēr ir patikusi albumu ideja daudz labāk, nekā vienkārša mīļāko dziesmu atlasīšana, un arī mākslas darbu komercdarbība, kura piederēja pie šīs lietas.”

Viņš piebilda, ka jebkāds jauns mūzikas ieraksts no grupas "Pink Floyd" visdrīzāk nav gaidāms. „Mēs visi joprojām esam ieinteresēti dziesmu sarakstos un cenšamies no tā iegūt pēc iespējas vairāk, pārveidojot to, ja nepieciešams, un meklējot citas lietas, kuras būtu iespējams darīt ar to,” piebilda Meisons.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV