Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Trokšņa evaņģēlijs Baltajā naktī

Viestarts Gailītis, 11.09.2009. 14:26

Baltā nakts, no 12. uz 13.septembri, ierasti ir klīšana apkārt un spilgti, haotiski, gaistoši impulsi. Skaņu mežs Baltajā naktī aicina prom no pūļa, templī, kur ir dziļa iekšējā rezonanse un stāvas sienas pret ārpasauli  - Anglikāņu baznīcā Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā, Anglikāņu ielā 2A,  pasākumā Trokšņa evaņģēlijs.
Trokšņa evaņģēlijs Baltajā naktī

Baltās nakts melnākajās stundās - no 00:00 līdz 04:00 - tur ar savām performancēm un instalācijām uzstāsies Rīgas skaņu mākslas veterāni Gas of Latvia, Oskars Poikāns un Voldemārs Johansons, kā arī holandiešu avangarda saksofonists Tomass Ankersmits, kurš spēlējis kopā ar tādiem mūziķiem kā Džimu O’Rurku, Filu Nibloku, Toniju Konrādu, Kevinu Dramu un Ņujorkas trokšņa veterāniem Bombertomagus. Trokšņa evaņģēlijs notiek sadarbībā ar Rīgas Domes Kultūras departamentu.

Šis pasākums varētu uzrunāt izteikti eksperimentālas un atonālas mūzikas cienītājus. Atgādināsim, ka  melodiskākas mūzikas cienītājiem interesantāki varētu būt Skaņu meža organizētie indīpopa spīdekļu YΔCHT (17.oktobris) un ambiento postrokeru Stars of the Lid (24.oktobris) koncerti. 

Trokšņa evaņģēlijam ir sekojošs darbības plāns:

00:00 Voldemārs Johansons – skaņas instalācija Harmoniskā grupa I

00:30 Gas of Latvia & Oskars Poikāns – aerofonija, perkusijas, elektronika

01:30 Voldemārs Johansons – skaņdarbs IF

02:00 Tomass Ankersmits (NL) – saksofons

03:00 Voldemārs Johansons – skaņas instalācija Harmoniskā grupa I.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV