Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Stereo Hypnosis uzvaras gājiens

Eņģelis, 15.09.2009. 00:16

Tā varētu nosaukt islandiešu dueta uzstāšanos sēriju Rīgā. Ieradušies uz vienu koncertu klubā Depo,  viņi aizkavējās uz vēl trijiem. Iespējams, pateicoties elektroniskās mūzikas pārstāvju menedžerim Olafuram Torsonam un, iespējams, Old Town hostelim, kas šos mūziķus gādīgi uzņēma un piedāvāja uzspēlēt arī tajā esošajā Backpackers pub bārā.
Stereo Hypnosis uzvaras gājiens

Galerijas:

Pirmais koncerts notika otrdien, kad šajā, izsenis zināmajā hostelī parasti uzstājas kādi mūziķi ar dzīvo performanci. Old Town hostelis pazīstams ar savu labo attieksmi pret šāda veida pasākumiem un ar tur dzimušajiem mūziķiem kā Martin Confused, Kaunums un Dubutzods, Six Toe People. Vakaros uzņemti arī ceļojoši muzikanti no Francijas, Īrijas, Itālijas un citām valstīm. Šoreiz iespēja tika dota islandiešu puišiem.

11.septembris. Plkst. 22:00. Tiek veikti pēdējie sagatavošanās darbi un uzstādīts projektors. Olafurs aizdedzina dažus vīraku kociņus un koncerts ir sācies. Vieglas lidojošas melodijas iesilda publiku, un tad darbu sāk elektroniski radītie bungmašīnas ritmi. Backpackers pub nav pārāk daudz vietas un tajā vēl atrodas pāris galdiņu, tāpēc bārs ir piebāzts kā siļķu muca, bet tas dod vēl lielāku sajūsmu par dzirdēto, ja atrodies tikai pusmetru no antīka Rolland sintezatora.

Pēc stundas koncerts ir beidzies. Un grupa gatavojas koncertam nākošajā dienā līdzās esošajā klubā  Depo. Vaļņu ielas gala koncerttūre beidzas ar četriem koncertiem, dučiem klausītāju un jaunu fanu, kā arī ar lieliski novadītu nedēļu. Un nav jāuztraucas, ka nevar saprast to, ko viņi dzied. Pretēji viņu tautiešiem Sigur Ros, Stereo Hypnosis, ja nu izpildās, tad tikai angļu valodā.

Elektroniskā triphopa duets radīts 2006. gadā Islandē. Ironiski, bet to veido tēvs un dēls – Pans un Oskars Thorarenseni. Pamanījušies ierakstīt divus albumus, mūziķi ieradās Rīgā, lai prezentētu pēdējo no tiem – Hypnogogia. 

Foto: Eņģelis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV