Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Mazais “Positivus” Strenču ielā

Eņģelis, 15.09.2009. 00:49 | komentāri (13)

Šādu izteicienu visbiežāk varēja dzirdēt 12. septembrī Strenču ielā 2, kur daži domubiedri savas dzīvojamās mājas pagalmā bija sarīkojuši nelielu, bet bezgala jauku, saulainu un pozitīvu zaļumballi.
Mazais “Positivus” Strenču ielā

Galerijas:

“Jūtu Strenču” bija iespējams apmeklēt tikai ar speciāliem ielūgumiem, kas tika izplatīti plašsaziņas portālos draugiem.lv, facebook.com, twitter.com, kā arī citos. Ieeja tātad bija par brīvu, bet, ja kāds vēlējās, varēja atstāt nelielu ziedojumu pie vārtiem vai arī zem nojumes pie ēdienu galda. Apmēram simt viesu tika cienāti ar alu, pašdarinātu sautējumu, Red Bull enerģijas dzērieniem un dažādām graužamām uzkodām, kā arī bija iespēja apēst to, ko paši apmeklētāji bija atnesuši.

Pasākums sākās plkst. 12:00 dienā, kad to uz mazas mazītiņas dēļu skatuvītes ar “kārlīša” priekšējo buferi, piekārtu pie dibensienas, atklāja grupa Tumors. Tālāk sekoja strauju popularitāti gūstošā Riga Metro, kurus pēc tam nomainīja ne mazāk populārais Normunds Zaķis, visiem vienkārši pazīstams kā Zaķis, kas pamanījās pagalmu pierunāt ar dažnedažādiem necenzētiem izteikumiem (kas apmeklētājus jo īpaši sajūsmināja) un arī paspēja pārraut stīgu aizlienētajai iepriekš pieminēto grupu ģitārista Valtera Suķa ģitārai un atbrīvoties no biksēm. Tālāk pasākumu turpināja par klasiķiem jau kļuvušie Crowd, kuriem paralēli sākās arī milzīgu metamo kauliņu loterija. Tās laikā bija iespējams vinnēt dažādas dzeramas un arī nedzeramas lietiņas.

Pēc Crowd uz skatuves iestājās neliels četrdesmit minūšu klusums, kuru pēc tam satricināja smagākie pasākuma dalībnieki Backflow, kuri, iespējams, satricināja apkārt esošo rajonu. Vēlāk viņus nomainīja Duets Kjū, kuri uzstājās tikai ar dažām dziesmām, jo steidzās uz Valku, uz nākošo koncertu, bet dienas daļu noslēdza ansamblis Sniegavīru Rūpnīca, kuriem laika gaitā piebiedrojās viņu neaicināti, bet vēlami mūziku mīloši cilvēki gan pie perkusijām, gan pie mikrofona.

Vakara mierīgo daļu ieskandināja Martin Confused un Kārlis Kazāks. Koncertu noslēdza Laystein un Latvijas latviešu grupa Sūdi.

Droši var teikt, ka šis pasākums un mini festivāls ir atzīstams par vienu no vislabākajiem un pozitīvākajiem pasākumiem visa gada garumā. Cerams, ka rīkotājiem būs drosme šo pasākumu atkārtot un radīt tik pat privātu un mīļu noskaņu kā 12. septembra saulainajā dienā arī gadu vēlāk.

Foto: Eņģelis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV