Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rammstein: „Mēs esam nedaudz nedroši”

Aiga Leitholde, 19.09.2009. 20:56 | komentāri (1)

Pēc četru gadu pārtraukuma provokatīvā vācu rokgrupa „Rammstein” 16. oktobrī klausītājiem prezentēs albumu "Liebe ist für alle da", tāpēc 7. septembrī man bija dota iespēja sazvanīties ar basa ģitāristu Oliveru Rīdelu (Oliver "Ollie" Riedel) jeb sauktu vienkārši par Ollie. Tajā brīdī dziesmas „Pussy” klips vēl piedzīvo pēdējās korekcijas, un arī par „Rammstein” jauno gara darbu Olivers runā izvairīgi, iespējams, lai faniem saglabātu pārsteiguma prieku.
Rammstein: „Mēs esam nedaudz nedroši”

„Rammstein” albumā ir plānotas 11 dziesmas. Vai tu vari pastāstīt ko vairāk par dziesmu tematiku?

„Rosenrot” bija ļoti maigs un balādēm bagāts albums. Jaunajā albumā būs daudz smagākas, provocējošākas tēmas - tādas kā mīlestības un dzīves tumšās puses.

Jums ir krāšņa videogrāfija, taču esmu ievērojusi iezīmi, ka ar katru albumu „Rammstein” video kļūst agresīvāki.

Jā, taču es to neuzskatu par tendenci. Jau ir uzfilmēts video pirmajam albuma singlam „Pussy”, kas ir mazāk agresīvs, taču provokatīvs gan.

Vai vari pastāstīt kaut ko vairāk par „Pussy”?

Šai dziesmai teksts sākotnēji bija angļu valodā. Tad mums ieteica, ka būtu skaisti, ja pantiņi būtu vācu valodā. Pēdējās studijas ieraksta nedēļās tas tika ātri izdarīts, un dziesma iedziedāta. Viss izvērtās tā, ka „Pussy” kļuva par pirmo singlu.

Pēdējos albumos „Rammstein” labprāt eksperimentē ar svešvalodām. Vai tas ir tāpēc, lai labāk uzrunātu fanus Krievijā vai spāniski runājošajās valstīs? Varbūt vienkārši eksperimenti?

Visus tekstus raksta grupas solists Tils. Šad un tad viņš kaut ko izdomā citā valodā. Jaunajā albumā būs dziesma, kas ir ieturēta šansona tradīcijās, kurā būs dzirdama franču valoda, jo tā vienkārši dziesmai piestāv! Ir frāzes, kas vienkārši skan labāk citā valodā!

Ir grupas, kas saviem klausītājiem ir kā izklaide, tomēr vai „Rammstein” gadījumā jūs faniem nesaistāties ar sociālu protestu?

Zināt, ko fani domā, tas vienmēr ir grūts uzdevums. Mēs, pirmkārt, radām tādu mūziku, kādu tikai mēs varētu radīt, šajā procesā nedomājam, kas kuram varētu patikt. Rezultātu mēs redzam koncertā, kur ir gan garmataini vīri, gan arī ģimenes tēvi ar savām atvasēm. Acīmredzot mūsu mūzikā ir kaut kas katram. Ja konkrētā zemē spēlējam pirmo reizi, tad auditorijā visdrīzāk būs redzami jauni cilvēki un alternatīvās kultūras pārstāvji. Vācijā publika ir milzīga un ļoti dažāda. Taču vislielāko prieku sagādā spēlēt Spānijā, Meksikā vai Lietuvā, kur publika nav tik kuplā skaitā.

Nereti „Rammstein” vārdu saista ar radikālām idejām. Ko par to saka pati grupa?

Tas ir atkarīgs, ko saprot ar vārdu radikāls. Ja to, ka tiek apdraudēti un savainoti cilvēki, tad mēs šādu rīcību neuzskatām par labu un atbalstāmu, bet, ja tās ir radikālas idejas, lai pārkāptu savas iekšējās robežas, tādā gadījumā mēs gribam cilvēkus rosināt uz pārdomām.

Jūs dosieties lielā Eiropas tūrē, pastāsti, kā „Rammstein” gatavojas koncertiem!

Jau divus mēnešus mēs hallē mēģinām šovu. Tā kā koncertos ir iesaistīti daudzi cilvēki, ir vajadzīgi šie mēneši, lai pienācīgi sagatavotos.

Tad jau ir sākušies mēģinājumi!

Nē, vēl tikai sāksim. Mums Berlīnē ir liela halle, kur visu labi var uzstādīt un izmēģināt.

Vai „Rammstein” koncertos būs iesildītāji?

Jā, būs grupa, taču es nezinu, kura tieši.

Kādas cerības, mērķus „Rammstein” ir uzstādījuši gaidāmajai tūrei?


Mēs uz skatuves neesam stāvējuši četrus gadus. Mēs esam nedaudz nedroši, vai publika mūs uzņems tāpat kā senāk. Ja mums veiktos, tas būtu ļoti skaisti!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV