Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Ročdeilā, godinot “Joy Division” un Džonu Pīlu, tiek atklātas “zilās plāksnes”

Baiba Sniķere, 25.09.2009. 11:36

Ročdeilā, godinot Džona Pīla un grupas “Joy Division” muzikālo mantojumu un ietekmi uz Mančesteras mūzikas pasauli, tika atklātas divas jaunas zilās plāksnes (Blue Plaques), ko izlaidusi Ročdeilas pilsētas dome.
Ročdeilā, godinot “Joy Division” un Džonu Pīlu, tiek atklātas “zilās plāksnes”

Pirmā plāksne svinīgi tika atklāta vietā, kur kādreiz atradās ierakstu studija “Tractor Sound Studios” Market ielā Heivudā (Market Street - Heywod), kuru 1937. gadā finansēja Džons Pīls, pēc tam, kad Ročdeilas grupa “Tractor” viņam bija nosūtījusi savu demo kaseti.

“Man ir dīvaini apzināties, ka Džons Pīls sāka šeit, sākot ar “Tractor Sound Studios”, kas noveda pie “Cargo Studios”, “Joy Division” un tad pie “Factory Records”,” “NME.com” skaidroja “Joy Division”/”New Order” basģitārists Pīters Huks.

Otrā plāksne svinīgi tika atklāta ēkā Kenion ielā. Iepriekš mājā atradās “Cargo Studios” un “New Order” basģitārista Pītera Huka “Suite 16 Studios”.

Savas darbības laikā no 1977. līdz 2001. gadam, ierakstu studija uzņēma tādas grupas kā “Joy Division”, “New Order”, “The Stone Roses”, “Inspiral Carpets”, “Teardrop Explodes”, “Echo And The Bunnymen”, “The Fall”, kā arī daudzus māksliniekus no “Factory Records”.

Ēka, kas tika izmantota filmas “24 Hour Party People” par “Factory Records” uzņemšanai, visvairāk atmiņā paliks ar ainu, kur producents Mārtins Hannets (Martin Hannett) uz ierakstu studijas mājas jumta ieraksta “Joy Division” bundzinieka Stīvena Morisa (Stephen Morris) spēlēto bungu pavadījumu dziesmai “Atmosphere”.

Svinīgos atklāšanas pasākumus apmeklēja arī “Cargo Studios” dibinātājs Džons Brīrlijs (John Brierley), grupas “OMD” dalībnieks Endijs Maklaskijs (Andy McCluskey), žurnālists un grupu “Goldblade”/ “The Membranes” līderis Džons Robs (John Robb), grupas “The Mock Turtles” solists Mārtins Kūgans (Martin Coogan) un daudzi citi mūziķi un mūzikas fani, kā arī aktieris un pastāvīgais kluba “Hacienda” apmeklētājs Dominiks Brānts (Dominic Brunt), kurš britu televīzijas seriālā “Emmerdale” tēlo Padiju.

“Man tas viss nozīmē cilvēku iedvesmošanu un es nejokoju. Ja tu nāc no tik mazas pilsētiņas kā Heivuda vai Ročdeila un tevi interesē mūzika, tad tu jūties tur iestidzis. Bet, ja tu vari lūkotos uz kaut ko tādu (zilo plāksni), tu nodomātu “nolādēts”. Tas iedvesmo un tas ir tas, kā man šajās dienās trūkst,” atzina “New Order” bijušais basģitārists Pīters Huks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV