Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

“Сплин'' apsola palikt pārziemot

Eņģelis, 25.09.2009. 20:23

24.septembra vakarā klubā LaRocca koncertēja Aleksandrs Vasiljevs kopā ar savu grupu “Сплин''. Ansamblis Rīgā uzstājās jaunā albuma "Сигнал из Космоса" koncertturnejas ietvaros.
“Сплин'' apsola palikt pārziemot

Galerijas:

Aizkavēšanās preses konferencē izraisīja arī koncerta sākšanos pāri deviņiem, bet “Сплин'' to attaisnoja gan ar jaunā albuma skaņdarbiem, gan arī ar vairākiem superhitiem, piemēram, «Остаемся зимовать», «Молоко и мед», un «Маяк», kuri tika izpildīti ar tik lielu atdevi, ka nepārspējami kuplā publika būtu lauzusi krēslus, ja La Rocca lielajā zālē tādi būtu. Ar nevaldāmu enerģiju un ekspresīvajām dziesmām grupas līderis Aleksandrs Vasiljevs pat paspēja atzīties, ka ar šādu atbalstu ir vērts lepoties, jo milzīgas ovācijas sekoja arī pēc vairākām jaunā albuma dziesmām, ko Vasiljevs nebija gaidījis.

Koncerta laikā netika izpildīta neviena balāde. Pārsvarā katra dziesma beidzās ar spēcīgām un enerģizējošām ģitāru skaņām un bungu ritmiem, kurus pastiprināja pārpildītās zāles balsis. Šoreiz publika bija patiešām pārsātināta ar dažādību un pārsvarā arī ar ļoti pozitīvām emocijām. Sākot no ļoti lieliem “Сплин'' mūzikas entuziastiem, paužot savu mīlestību visdažādākajos veidos, beidzot ar klasiskiem dīvānā sēdētājiem, turpinot ar pavisam draudzīgiem un saulaini raksturojamiem tipiem, līdz nopietni agresīviem apmeklētājiem. Cilvēki uzvalkos, vakarkleitās, parastos apģērbos, gariem matiem, īsiem, panka frizūrām un skūtām galvām. Veci, jauni, latvieši un krievi.

Neticami ilgo koncertprogrammu, kas ilga turpat divas stundas, grupa bija sadalījusi divās daļās. Pirmā ilga aptuveni pusotru, bet pēc atkārtotām ovācijām “Сплин'' atgriezās un turpināja vēl ar aptuveni septiņām dziesmām. Vien patiesajiem entuziastiem mājās bija jānes izsauktie dziesmu nosaukumi «Орбит без сахара», «Выхода нет»,  «Пил-курил» un «Мое сердце». Šīs izcilās dziesmas grupa šoreiz neizpildīja.

Ansamblis  «Сплин» dibināts 1994. gadā Sankt-Pēterburgā. Un kopš tā laika ir novērtēts kā viens no spēcīgākajiem Krievijas mūzikas panākumiem pēc Padomju Savienības sabrukšanas. Pēc otrā albuma izdošanas grupa pārcēlusies uz Maskavu, bet pēc tam atkal atgriezusies iepriekšējā vietā.  «Сплин» lielu pateicību var teikt krievu mūzikas dižgaram Borisam Grebenščikovam, kas tiem atvēra slavas virsotnes. Grupas sastāvā ir pieci cilvēki, un tā kopā ir izdevusi trīspadsmit albumus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV