Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pārskaitot kakla skriemeļus

Aiga Leitholde, 26.09.2009. 14:35 | komentāri (1)

Ceturtdien, 24.septembrī, klubā „Melnā piektdiena” koncertēja ASV postrash metāla grupas „Chimaira”, „Unearth” un „Throwdown”, kā arī industrial death metāla grupa „Dååth”, sagādājot iemeslu patiesai kakla skriemeļu izturības pārbaudei.
Pārskaitot kakla skriemeļus

Galerijas:

Klubs nav stāvgrūdām pilns, bet tomēr gaiss ir jūtami sakarsis. Pirmie uz skatuves, ātrāk nekā paredzēts, kāpj „Dååth”, kuros noklausās vien laicīgāk ieradušies klausītāji. „Throwdown” enerģiski niknais, bet melodiskais priekšnesums publiku iekustina nekavējoties, rosinot virzīties tuvāk skatuvei. Tomēr šāda tipa koncertos tas ir sarežģīts uzdevums, jo kā bīstams šķērslis pa vidu pūlim rotē aktīvāko fanu kailo torsu ritentiņš. Grupas koncerts izskan vienā acumirklī, un uz „one more time” jeb „atkārtot”, muzikāla pretreakcija netiek sagaidīta. Dzīvespriecīgie „Unearth” dažādi kariķē gan sevi, gan klausītājus, savam priekšnesumam radot nebēdnīgāku gaisotni. Tas visnotaļ atsaucas uz trako „mosh” apli, kurš pārtop aktīvā čuku – čuku vilcieniņā, pamatīgi sasmīdinot „Unearth” dalībniekus.

„Chimaira”, protams, ir vakara visgaidītākā grupa, kuras mūzika gūst visskaļāko atbalstu auditorijā. Koncertu viņi atklāj ar dziesmu no jaunākā albuma - „The Venom Inside”, bet turpina ar hītu „Resurrection”. Grupa saviem faniem dod iespēju dzirdēt kaut nedaudz no visiem pieciem albumiem, tomēr koncentrējas uz jaunāko „The Infection”. „Chimaira” mūziķus iepriecina klausītāju entuziasms, un, neskatoties uz faktu, ka klubā ir iespējams nopirkt tikšanās iespēju ar mūziķiem, pēc koncerta tās vokālists Marks Hanters iznāk sasveicināties ar faniem.

Ir patīkami skatīt klātienē grupas, kas savu koncerta kvalitāti noslīpē, dienu no dienas koncertējot. Prieks arī par to, ka pašmāju klausītājiem ekonomiskās krīzes dēļ nebūs jāgaida daudzus gadus, lai savus elkus dzirdētu dzīvē – pasaules metālmūzikā aktuālās grupas Latvijai līkumu nemet. Gandarījums ir abpusējs.

Foto no pasākuma arī šeit

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV