Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"The Mars Vota" - „Octahedron” (Warner Bros. Records, Mercury)

Aiga Leitholde, 28.09.2009. 11:05

Šīs vasaras sākumā ASV progresīvā roka grupa „The Mars Volta” izdeva savu piekto albumu „Octahedron”. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem albumiem, šis „The Mars Volta” ir izdevies vienmērīgi melodisks, ne velti mūziķi smejas: „mēs jau sen draudējām, ka izdosim popa albumu, tagad tas ir noticis”.
"The Mars Vota" - „Octahedron” (Warner Bros. Records, Mercury)

„Octahedron” sevī neietver koncepciju, tādejādi būs vieglāk uztverams grupas daiļradi nepārzinošam klausītājam, bet grupas faniem patīkama atslodze no „The Mars Volta” sarežģītā avangarda. Dziesmas ir stāsti, kas joprojām tiek atklāti garās formās, taču starp tiem trūkst sasaistes. Iepriekšējos albumos dominējušo dramatismu un trauksmi, manuprāt, ir nomainījusi sentimentāla sajūta, kas īpaši labi ir dzirdama pirmajā singlā „Since We’ve Been Wrong”, otrajā albuma singlā „Cotopaxis”, kā arī dziesmā „Luciforms”, kurās klausītāji atpazīs sev labi zināmos noslēpumainos skaņu ķīmiķus.

Albums pats par sevi ir iedvesmojošs, taču, ja to skata „The Mars Volta” kontekstā, gribas cerēt, ka „Octahedron” mūziķiem ir savdabīgs klusums pirms vētras.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV