Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

NKMVA aicina uz Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forumu

Baiba Bože, 01.10.2009. 20:52

Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra no 2009.gada 17. līdz 18.oktobrim Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā rīko Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forumu.

Dzīvojot laikā, kad valsts finansiālā politika skar ikvienu, arī kultūrizglītībā aktualizējas ne tikai jautājumi par optimizāciju, apvienošanu vai likvidēšanu, bet arī profesionālismu, kvalitāti, lietderību un perspektīvu.

Pirmo reizi tiek rīkota šāda starpvalstu pūšaminstrumentu nozares speciālistu tikšanās, lai tās dalībniekus ne tikai iepazīstinātu ar kolektīvās muzicēšanas tradīcijām Lietuvā, Latvijā un Igaunijā - no mūzikas skolas ansambļa līdz koporķestrim Dziesmu svētkos, bet kopīgās diskusijās, pieredzes apmaiņā rastu idejas un ierosinājumus žanra pastāvēšanai un attīstībai visās tā izpausmēs – mūzikas skolās, vispārizglītojošās skolās, mūzikas pulciņos un amatieru orķestros.

Foruma dalībniekiem paredzēta ļoti piesātināta un daudzveidīga programma - meistarklases pūtēju orķestru diriģentiem un ansambļu vadītājiem, iepazīšanās ar alternatīvajām kolektīvās muzicēšanas iespējām, ko piedāvā YAMAHA mūzikas skolu izglītības sistēma, mūzikas instrumentu un pūtēju orķestru nošu izstāde, jaunās Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas apmeklējums. Visi, kas piedalīsies meistarklasēs, saņems NKMVA sertifikātus.

Kaimiņvalstu mūziku prezentēs Latvijas orķestri kopā ar igauņu un lietuviešu viesdiriģentiem.

17.oktobrī plkst. 19.00 notiks Lietuviešu mūzikas koncerts, kurā piedalīsies pūtēju orķestris FANFARA (diriģenti Jānis Grahoļskis /Latvija/ un Tadas Sileika /Lietuva/). Programmā Rimantas Giedraitis, Kazis Daugelis, Eduards Balsis, Valdas Stakaitis, Laurinas Vakaris Lopas.

Svētdienā, 18.oktobrī plkst. 14.00 Jauniešu pūtēju orķestris AUSEKLĪTIS atskaņos Igauņu mūziku (diriģenti Haralds Bārzdiņš /Latvija/, Hando Poldmae /Igaunija/).Programmā Uno Naiso, Lidija Austere, Reins Ploms, Tenis Korvits, Eduards Tamms, Ilo Kriguls.

Paredzēti arī divi ansambļu koncerti ¬- 17.oktobrī plkst. 17.20 J.Mediņa 1. Rīgas mūzikas skolas zālē (Kronvalda bulv. 8), kurā piedalīsies skolas flautu, saksofonu un sitaminstrumentu ansambļi, kā arī Ropažu Mūzikas un mākslas skolas saksofonu kvartets. Savukārt Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas metālpūšaminstrumentu ansamblis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klarnešu kvartets un tubu kvartets TUBOLOĢIJA muzicēs Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē 18.oktobrī plkst. 11.20.

Foruma ietvaros būs apskatāma mūzikas instrumentu izstāde, kurā piedalīsies Lietuvas, Latvijas un Igaunijas mūzikas instrumentu veikali, kā arī pūtēju orķestru nošu izstāde, kurā savus izdevumus pūtēju orķestriem prezentēs NKMVA, kā arī lietuviešu un igauņu kolēģi.

Visi foruma koncerti ir bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV