Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„The Prodigy” koncertē Rīgā (+Foto)

Evita Bandere, 04.10.2009. 14:32 | komentāri (6)

3. oktobrī pēc trīs gadiem ar koncertu Rīgā, Olimpiskajā Skonto hallē atgriezās reiva karaļi „The Prodigy”, uzstājoties jaunā albuma „Invaders Must Die” turnejas ietvaros.
„The Prodigy” koncertē Rīgā (+Foto)

Galerijas:

Enerģijas un azarta pārpilnais trio – Kīts Flints, Maksims Realitijs un Liams Houlets - muzikālā šova izkrāšņošanai šoreiz uz Rīgu paņēmuši līdzi bundzinieku Leo Krabtriju un ģitāristu Robu Holideju. Elektronikas un dzīvo instrumentu sintēzes hipnotizējošais spēks tandēmā ar krāšņiem gaismu efektiem, kas sen kļuvuši par „The Prodigy” absolūto iezīmi, attaisnojas arī šoreiz, gluži tāpat kā pirms grupas uzstāšanās uz ekrāniem vizuļojošais brīdinājums par šova laikā gaidāmo lielo troksni un spilgto gaismu. Kaut šis ir martā iznākušā albuma „Invaders Must Die” atbalsta koncerts, vairumu programmas sastāda dziesmas no „The Prodigy” iepriekšējiem albumiem, iespējams, sagādājot īpašu baudījumu grupas faniem, kas par tādiem kļuva vēl 90. gados, kad bez albuma „ The Fat Of The Land” superhītiem neizpalika neviena skolas diskotēka.

Sākotnēji šķiet, viss pulveris jau tiek izšauts ar „Breathe” koncerta ievaddaļā, tomēr mūzikas dinamika neatslāpst arī turpmāk. Kamēr tetovētais Kīts pamīšus dziedāšanai lēkā pa skatuvi, dredainais Maksims uzņēmies vakara vadītāja pienākumus. Vienīgi Liams aizslēpies aiz elektronikas skaņražu kaudzes, paliekot it kā ēnā, kaut patiesībā „The Prodigy” muzikālā materiāla radīšanā viņš ieguldījis lielāko artavu. Dziesma pēc dziesmas, līdz koncerts kulminē jaunā albuma titulgabala laikā. Daļa sakarsušo ķermeņu atbrīvojušies no augšējās drēbju kārtas, šur tur fanu blīvums kādiem liek veidot otro stāvu, sajūsmas pilni saucieni publikā – tātad viss kā koncertos pienākas. Pēc „Invaders Must Die” seko otrs izrāviens ar dziesmu „Firestarter”, liekot sarosīties bērnības un jaunības dienu nostalģijas pārņemtajiem.

Atšķirībā no vairuma koncertu šoreiz jārēķinās ar krietni plašāku koncerta apmeklētāju kustību koordināciju, metoties dejā. Mūzikas narkotiskajam spēkam ir grūti pretoties, tādējādi mazākais, kas tiek likts lietā, ir gurnu vai celīšu kustināšana, ļaujot reivam piemītošajai ietekmei iedarboties kā uz ķermeni, tā arī uz smadzenēm.

Uz publikas enerģiskajiem saucieniem pēc vēl kolektīvs atbild ar pārīti dziesmu, un stundu ilgušais koncerts ir izskanējis, atstājot neliela mazuma piegaršu, ko ir iespējams slāpēt kluba „Essential” afterpārtijā vai, aizejot mājās, atskaņotāja ieliekot kādu no sešiem „The Prodigy” ierakstiem. 

Foto: Roberts Vidzidskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV