Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgā notiks Jāzepa Vītola 4. starptautiskais kordiriģentu konkurss

Rinta Bružēvica, 15.10.2009. 14:28

Turpinot Baltijas valstu vairāk nekā gadsimtu ilgās kora dziedāšanas tradīcijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) kordiriģēšanas katedra sadarbībā ar VSIA „Latvijas koncerti” organizē Jāzepa Vītola 4. starptautisko kordiriģentu konkursu  no 27. līdz 31. oktobrim Mūzikas akadēmijā un Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Konkursa noslēguma koncertā 31. oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst. 16.00 Valsts Akadēmiskā kora „Latvija”, JVLMA jauktā kora un studentu simfoniskā orķestra izpildījumā skanēs Ludviga van Bēthovena Mesa, Johannesa Brāmsa Vācu rekviēms, Leonarda Bernsteina Čičesteras psalmi, Pētera Butāna „Kora simfonijas” IV un V daļa. Diriģēs konkursa finālisti. Biļetes cena 2 lati, pensionāriem un studentiem 50% atlaide. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un Latvijas Universitātē pirms koncerta.

Konkursa sniegumu mēģinājumos un koncertos vērtēs starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā: Erik van Nevel (Beļģija),  Gunnar Eriksson (Zviedrija), Kaspars Putniņš (Latvija), Shalva Mosidze (Gruzija), Zofia Urbanyi-Krasnodebska (Polija).

Konkursam ir pieteikušies 16 dalībnieki  no Baltkrievijas, Krievijas, Bolīvijas, Latvijas, Čehijas, Dienvidkorejas un Izraēlas. Latviju pārstāvēs Jānis Liepiņš, Jānis Ozols, Kaspars Ādamsons, Kaspars Vēvers, Kristiāna Greitāne, Maija Breikša, Mārcis Imants, Maija Breikša, Rūdolfs Bacāns, Rūdolfs Bērtiņš.

Jāzepa Vītola 4. starptautisko kordiriģentu konkurss norisināsies trīs kārtās. I kārtā  konkursa dalībnieki strādās ar Rīgas kamerkori Ave Sol. Uz II kārtu žūrija izvirzīs ne vairāk kā astoņus dalībniekus, kuri strādās ar JVLMA jaukto kori un Latvijas Radio kori.  III kārtā piedalīsies ne vairāk kā četri konkursanti, kuri diriģēs Valsts Akadēmisko kori „Latvija”, JVLMA Jaukto kori un JVLMA studentu simfonisko orķestri.

Konkursa uzvarētājs iegūs prēmiju 1500 eiro un laureāta diplomu, otrās vietas ieguvējs 1000 eiro un laureāta diplomu, bet trešās vietas ieguvējs 500 eiro un laureāta diplomu. Ir paredzēta arī viena veicināšanas prēmija 250 eiro apmērā, kā arī speciālās balvas.

Dalībnieku CV un konkursa programma: http://www.vitolakonkurss.lv/vkd/news.php

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV