Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Veiksmīgi izskanējis ansambļa «Песняры» (Pesņari) koncerts

Mārtiņš Sīlis, 15.10.2009. 21:17

Liepājas Olimpiskā centra Arēnā, 14.oktobrī notika leģendārā Baltkrievijas valsts ansambļa «Песняры» (Pesņari) un Čigānu ansambļa «АллюР» (Aļļur) koncerts. Koncerts bija kā noslēguma pasākums divu dienu garajai Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas sēdei Liepājā.
Veiksmīgi izskanējis ansambļa «Песняры» (Pesņari) koncerts

Koncerta laikā valdīja lieliska atmosfēra gan uz skatuves, gan zālē. Ansambļa «Песняры» (Pesņari) augsto profesionalitāti un tehniski precīzo sniegumu novērtēja ikviens, tostarp arī mūzikas pazinēji. Ansambļa izpildījumā skanēja labi pazīstamās dziesmas ar baltkrievu tautasdziesmu ritmiem un noskaņu. Klausītāji atpazina pirms daudziem gadiem iemīļotās dziesmas un vienojās kopkorī no pirmās frāzes līdz pēdējiem akordiem. Savukārt Čigānu ansambļa «АллЛюР» (Aļļur) sniegums priecēja ar savu temperamentu un čigānisko atvērtību, kā arī ar krāšņu tērpu maiņu un pazīstamām pasaules čigānu mūzikas pērlēm.

Atgādinām, ka Baltkrievijas ansamblis “Песняры” (Pesņari), kuru izveidoja leģendārais Vladimirs Muļavins 1969.gadā , jau 40 gadus priecē savus pielūdzējus no daudzām pasaules malām ar savām brīnišķīgām dziesmām, daudzas no kurām tika iekļautas slāvu un populārās mūzikas zelta fondā. Viņu mūzika visu laiku bija populāra. Viņu dziesmas izaudzināja daudzas klausītāju paaudzes.

Bet tagad ansambļa direktors un mākslinieciskais vadītājs ir Vjačeslavs Šarapovs. Sastāvs ir atjaunojies, bet tajā pašā laikā, saglabājis savu identitāti, kā arī kolektīvs turpina sekot senām tradīcijām. Ansambļa direktors un mākslinieciskais vadītājs ir lepns par to, ka jauniem cilvēkiem, kuri iestājas šajā grupā, patīk stils, kuru ieviesa kolektīva dibinātājs Vladimirs Muļavins.

Tagadējā ansambļa sastāvā piedalās 10 dalībnieki, katrs no viņiem prot spēlēt uz dažādiem mūzikas instrumentiem, kā nacionāliem, tā arī mūsdienīgiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV