Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Karels Marks Šišons ar panākumiem debitē Bavārijas Valsts operā

Mārtiņš Pučka, 23.10.2009. 11:56

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons ar lieliem panākumiem debitējis Bavārijas Valsts operā, kur 5., 7. un 10. oktobrī viņš diriģēja Žorža Bizē operas „Karmena” trīs izrādes. Galvenās lomas izpildīja Jūlija Gerceva un Hosē Kura.
Karels Marks Šišons ar panākumiem debitē Bavārijas Valsts operā

Laikraksta "Die Neue Merker" publicētajā atsauksmē par 7. oktobra izrādi ar nosaukumu „2X fantastiski – 3X garlaicīgi” Šišons un Maija Kovaļevska (Mikaēlas lomā) nosaukti par vakara „brīnišķīgajiem” māksliniekiem. Die Neue Merker kritiķe Doroteja Cveifeniga raksta šādi: „Jau no pirmā brīža diriģents Karels Marks Šišons ar savu straujumu radīja pareizo muzikālo gaisotni un kaismīgi iedvesmoja Bavārijas Valsts orķestri. Bizē mūziku viņš atklāja pilnā krāsu amplitūdā, īstajās vietās radot liriski maigus, brīnuma apdvestus mirkļus. Varam būt pilnīgi pārliecināti, ka Šišona diriģēšana nekad nebūs garlaicīga, pat jau uz skatuves būs viduvēji dziedātāji... Abas vakara zvaigznes – Kovaļevska un Šišons – izpelnījās visskaļākos publikas aplausus.”

Bavārijas Valsts opera ir viens no Vācijas vadošajiem operas namiem, līdzvērtīgs Berlīnes Valsts operai un Berlīnes Vācu operai. Maestro Šišona diriģētās „Karmenas” izrādes Minhenē noslēdza viņa izcilo debiju sēriju pēdējo divu mēnešu laikā, starp kurām bija kritikas augsti novērtētā debija Berlīnes Vācu operā un ļoti veiksmīgais LNSO Sezonas atklāšanas koncerts Rīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV