Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Latviju Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX’2009 Kopenhāgenā pārstāvēs “Auļi”, “Mikrofona ieraksti”, “Mūzikas Saule”

Ināra Jakubone, 29.10.2009. 10:35

Jau ceturto reizi pēc kārtas Latvijas Mūzikas informācijas centrs ierīko Latvijas stendu Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX. Trīs iepriekšējos gadus WOMEX gozējās dienvidu saulītē, jo notika Seviļā, Spānijā. Šogad dosimies ziemeļu virzienā – uz Kopenhāgenu, kas WOMEXikāņus, kā ierasts dēvēt šim forumam uzticīgos, laipni uzņems no 28. oktobra līdz 1.novembrim. Jādomā, šī kursa maiņa varētu atspoguļoties gan festivāla koncertprogammu klāstā, gan dalībnieku “ģeogrāfiskajā” amplitūdā.

Latvijas stendā varēs sastapt Valsts nemateriālā kultūras mantojuma aģentūras, festivāla PORTA, Kultūras menedžmenta centra LAUSKA, grupas „Auļi”, izdevniecības „Mikrofona ieraksti”, kā arī Latvijas Radio 3 „Klasika” un žurnāla „Mūzikas saule” pārstāvjus. WOMEX ir lieliska skatuve Latvijas tradicionālās un post-folkloras mūzikas demonstrācijai, iezīmējot pasaules kartē arī Latvijas identitāti. Latvijas Mūzikas informācijas centrs šai prezentācijas reizei sagatavojis jau ceturto CD „Native Music / Traditional / Folk / World-music / LATVIA”, kura koncepcijas autore ir etnomuzikoloģe Gita Lancere. Disks sniedz ieskatu pagājušā gada laikā izdoto folkloras ieskaņojumu klāstā, ko izdevuši „Upe tt”, „Lauska”, tāpat „Iļģi”, „Pasaules mūzika” un Latvijas Zinātņu akadēmijas izdevniecība.

Latvijas nacionālos stendus lielākajās mūzikas industrijas izstādēs un gadatirgos - Frankfurtes Mūzikas mesē, MIDEM, WOMEX – Latvijas Mūzikas informācijas centrs iekārto ar Kultūras ministrijas un VKKF finansējuma palīdzību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV