Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Dirty Deal piedāvā tehnoritmus un somu tehno celmlaužus Mono Junk otrajā Finitude festivālā

Kristine Sprice, 03.11.2009. 12:41

Piektdien, 6.novembrī, plkst. 23:00 Dirty Deal Cafe sadarbībā ar Ritmiku piedāvā jau otro rautiņu no sērijas Finitude: šoreiz ar galveno viesi Mono Junk no Somijas, kas pasākuma apmeklētājus priecēs ar dzīvo performanci eksperimentāla tehno un minimāla elektro stilistikā. Viesmākslinieku papildinās Oxid ar klasiski ieturētu tehno setu, kā arī Ritmikas rezidenti Rimi un Gesta, katrs pārstāvot savu tehno pretpolu: no gaisīgi pacilājoši elektrofanka ritmiem līdz tumšākajiem industriālajiem trokšņu labirintiem. Savukārt ekrānu šoreiz dīdīs Volga, kas kopš nesenās dueta Mlada: Volga izjukšanas uzsākusi daudzsološu solo karjeru, kā arī vecais vilks Relikts no ambientās apvienības „Parastate 999”, un pirms atgriešanās Londonā savu pēdējo Latvijas performanci sniegs skandalozais „zee”.
Dirty Deal piedāvā tehnoritmus un somu tehno celmlaužus Mono Junk otrajā Finitude festivālā

Mono Junk (arī Detroit Diesel, B-Rock, Melody Boy 2000 u.c.), īstajā vārdā Kim Rapatti, un apvienību New York City Survivors, Unik un Coopers dalībnieks, ir viens no ievērojamākajiem Somijas tehno celmlaužiem. Savas karjeras laikā strādājis ar tādiem leibliem kā Trope Recordings, i220, Sähkö, Neuton, Interdimensional Transmissions, Plug Research un Gadgets, viņš visvairāk pazīstams kā paša dibinātās izdevniecības Dum Records pārstāvis, caur kuru jau kopš deviņdesmito gadu sākuma izdod jauninošu un oriģinālu tehno un elektro mūziku. Viens no interesantākajiem mākslinieka projektiem ir New York City Survivors, kas ir kinemātiski apokaliptiska elektro grupa kopā ar Irwin Berg. Kā atzīmē All Music Guide žurnālists John Bush, Kims jau daudzus gadus pirms minimālisma nākšanas modē patstāvīgi radījis lieliskus šī tolaik vēl nedefinētā žanra paraugus, kas savukārt atstājuši lielu ietekmi uz daudziem mūsdienās vadošiem dīdžejiem un producentiem. Taču Kima mūzika vēl joprojām paliek ārpus standarta definīcijām, viņa repertuārā ir gan netīri tumši un monotoni skaņdarbi, gan visnotaļ melodiski un pozitīvi elektro bīti.
    
Finitude ir bezpretencioza pasākumu sērija, kuras pamatideja ir Latvijā demonstrēt ārvalstu mūziķu dzīvās performances. Šie ir klubu pasākumi, kuros mājīgā un intīmā gaisotnē var izbaudīt dzīvā tehno dažādību. Pirmā Finitude notika pērnā gada novembrī klubā Depo, un tajā uzstājās Horvātu industriālā tehno jaunlaiku ikona Luka Baumann.

Vairāk info:
Dirty Deal Cafe: www.dirtydeal.lv
Ritmika: http://ritmika.info
Mono Junk: http://www.myspace.com/monojunk, http://phinnweb.org/dum/index2.html

Ieejas maksa: 2 Ls (ar flajeri - der izdruka no interneta), Ls 3 (bez flajera)

Adrese: Maskavas 12 / korpuss 2par programmu Connections lasiet šeit. Festivāla Spielart mājas lapa www.spielart.org

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV