Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgā notiks Koru dienas

Baiba Bože, 05.11.2009. 17:54

13. un 14.novembrī nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra organizē Koru dienas. To ietvaros norisināsies Ziemeļu – Baltijas koru diriģentu simpozijs, Emīla Dārziņa koru konkurss un latviešu komponistu koru jaundarbu prezentācijas koncerts.
Rīgā notiks Koru dienas

Koru dienas iesāksies ar Ziemeļu – Baltijas valstu koru diriģentu simpoziju, kura ietvaros interesentiem visas dienas garumā būs brīnišķīga iespēja tuvāk iepazīt Norvēģijas, Dānijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas koru mūziku meistarklasēs un lekcijās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

13.novembrī plkst. 19:30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā visi laipni aicināti uz Valsts Akadēmiskā kora Latvija koncertu No Baltijas krasta (diriģents Māris Sirmais), kurā dzirdēsiet Ērika Ešenvalda, Riharda Dubras, Arvo Pērta (Arvo Pärt), Svena Davida Sandstrēma (Sven -David Sandström), Vitauta Miškina (Vytautas Miškinis) un Veljo Tormisa (Veljo Tormis) mūziku.

Sestdien, 14.novembrī no plkst. 11:00 līdz plkst. 19:00 notiks jau otrais pēc kārtas Emīla Dārziņa koru konkurss. Tajā piedalīsies 39 kori no visas Latvijas. Konkursa norises vietas - LU Lielā aula un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielā zāle.

Īpašs notikums būs latviešu komponistu koru jaundarbu prezentācijas koncerts 14.novembrī plkst. 19:30, kurā dzirdēsiet Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Pētera Butāna, Maija Einfeldes, Artura Maskata un citu komponistu skaņdarbus koru Kamēr..., Balsis, Sōla, Austrums, Gaudeamus, Minjona un citu atskaņojumā. Jaundarbu koncerts tiek rīkots, domājot jau par 2013.gada Dziesmu un Deju svētku repertuāru.

Uz Emīla Dārziņa koru konkursu un jaundarbu prezentācijas koncertu ieeja brīva. Uz Valsts Akadēmiskā kora Latvija koncertu No Baltijas krasta ieeja 3,00 Ls. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības kasēs un www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV