Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šonedēļ “Arēnā Rīgā” – nebijis Imanta Kalniņa mūzikas lielkoncerts

easyget.lv, 23.04.2007. 18:50

Jau šīs nedēļas nogalē, 28. aprīlī, “Arēnā Rīga” gaidāms nebijis lielkoncerts “Imanta Kalniņa Dziesmu spēles”, kas ar aptuveni 100 mūziķu dalību attēlos tautā iemīļotā komponista Imanta Kalniņa mūziku, iespaidus papildinot ar unikālu un līdz šim reti redzētu kino kadru un teātra elementu palīdzību.
Šonedēļ “Arēnā Rīgā” – nebijis Imanta Kalniņa mūzikas lielkoncerts

Galerijas:

Koncertu papildinās gan kadri no daudziem iemīļotām kino un animācijas filmām – “Kabata”, “Četri balti krekli”, “Sprīdītis”, gan unikāli, arhīvos atrasti materiāli par Imantu Kalniņu un viņa mūziku no 60. gadiem līdz mūsdienām.

Koncertā skanēs daudzas populāras un atmiņas raisošas Kalniņa dziesmas grupas “Autobuss debesīs” un viesu izpildījumā gan 60. un 70. gadiem pietuvinātā skanējumā, gan jaunas mūzikas interpretācijas, iesaistot Valsts kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”. Orķestris muzicēs diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Viesu uznācienos gaidāmi daudzi pārsteigumi, piemēram, Intars Busulis iejutīsies 60. gadu Rīgas pašpuikas tēlā, Niks Matvejevs un Rudīte Būmane atsauks atmiņā pasaku stāstus par “Sprīdīti”, “Maiju un Paiju”, savukārt Normuds Jakušonoks koncertā parādīsies pavisam savdabīgā veidolā, daudzkārtīgi pārsniedzot sava auguma izmērus. Koncerta muzikālo savdabību vairo arī pazīstamu instrumentālistu izvēlētie mūzikas instrumenti, piemēram, Juris Kulakovs spēlēs akordeonu, bet Normunds Jakušonoks – klavesīnu.

Plašu skanējumu un savdabīgus vizuālus akcentus koncertā sniegs arī Latvijas Policijas akadēmijas vīru koris “Iustus”.
Koncerts “Imanta Kalniņa Dziesmu spēles” ir grupas “Autobuss debesīs” iniciatīva parādīt klausītājiem gan jaunus ceļus Imanta Kalniņa mūzikas atskaņošanā, gan atskatīties uz grupas darbiem deviņu gadu garumā un komponista daiļrades Zelta fondu.

“Grupa “Autobuss debesīs” pastāv jau deviņus gadus. Visu šo laiku mums bijis sapnis par šādu koncertu. Esam daudz muzicējuši, meklējuši idejas, mācījušies un veidojuši savu skatījumu par Imanta Kalniņa dziesmām. Šis koncerts būs gan mūsu atskaite, gan jaunu ceļu meklējumi ar daudzu profesionālu mūziķu un labu draugu palīdzību. Jau sākot pašā sākumā mums bija pārliecība – idejām nepieciešama telpa – “Arēnā Rīga” tās ir gana,” uzskata “Autobuss debesīs” mūziķi.

Koncerts “Imanta Kalniņa Dziesmu spēles” būs muzikāla izrāde četrās noskaņās, piedāvājot gan rokgrupas un orķestra daļu, gan mazliet nostalģiskas noskaņas, svinīgu lielas formas darbu un jautru kopādziedāšanu kino un teātra mūzikas pavadījumā.
Koncertam īpašu skatuves ietērpu izveidojis scenogrāfs Kristaps Skulte.

Koncerta atbalstītājs ir Latvijas Krājbanka, kas jau iepriekš bija nākusi klajā ar savu paziņojumu par stratēģisko atbalstu Latvijai svarīgiem kultūras pasākumiem.

Biļetes uz lielkoncertu “Imanta Kalniņa Dziesmu spēles” var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs. Biļešu cena - no 5 līdz 20 Ls. Koncerta sākums plkst. 19:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV