Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīt sākas Koru dienas

Baiba Bože, 12.11.2009. 11:18

Rīt, 13.novembrī, sākas Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra organizētās Koru dienas, kuru ietvaros norisināsies Ziemeļu un Baltijas valstu koru diriģentu simpozijs, Emīla Dārziņa koru konkurss un latviešu komponistu koru jaundarbu prezentācijas koncerts.
Rīt sākas Koru dienas

Koru dienas piektdien, 13.novembrī, iesāksies ar Ziemeļu un Baltijas valstu koru diriģentu simpoziju. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā visas dienas garumā norisināsies meistarklases ar diriģēšanas katedras pedagogu, studentu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktā kora piedalīšanos. Lekcijas par savu valstu aktualitātēm kora mūzikā sniegs pedagogi no ārvalstīm – Magnar Mangersnes (Norvēģija), Gintautas Venislovas (Lietuva), Kerstin Börjeson (Zviedrija), Raul Talmar (Igaunija), Carsten Seyer-Hansen (Dānija).

Plkst. 19:30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā visi laipni aicināti uz Valsts Akadēmiskā kora Latvija koncertu No Baltijas krasta (diriģents Māris Sirmais), kurā skanēs Ērika Ešenvalda, Riharda Dubras, Arvo Pērta (Arvo Pärt), Svena Davida Sandstrēma (Sven -David Sandström), Vitauta Miškina (Vytautas Miškinis) un Veljo Tormisa (Veljo Tormis) mūzika.

Uz Valsts Akadēmiskā kora Latvija koncertu No Baltijas krasta ieeja Ls. 3,00. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā.

Sestdien,14.novmebrī Koru dienas turpināsies ar Otro Emīla Dārziņa koru konkursu un Jaundarbu prezentācijas koncertu.

Lai skan!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV