Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dita Krenberga saņem Triju zvaigžņu ordeni

Mārtiņš Pučka, 12.11.2009. 18:26 | komentāri (2)

11. novembrī Rīgas pils Ģerboņu zālē notika Lāčplēša dienai veltīta valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonija, kurā Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniedza Triju zvaigžņu ordeni arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistarei, flautistei Ditai Krenbergai. Apbalvojumu Dita Krenberga saņēma „Par spilgtu devumu mūzikā un nopelniem Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē” un līdz ar to tika iecelta par Triju zvaigžņu ordeņa virsnieci.
Dita Krenberga saņem Triju zvaigžņu ordeni

Saņemot apbalvojumu, Dita neslēpa savu prieku un gandarījumu: „Manas sajūtas, saņemot Triju Zvaigžņu ordeni, ir tik līdzīgas tām sajūtām pirms 30 gadiem, kad ieguvu sava pirmā starptautiskā mūzikas konkursa laurus. Līdzās priekam un pateicībai, ir atbildība un pienākums turpināt savu darbu pēc labākās sirdsapziņas! Ir patiess prieks saņemt augstu novērtējumu savā profesijā, taču mūsu valsts augstākais apbalvojums ir kaut kas īpašs, kas vainago visu iepriekšējo. Esmu laimīga un dalos priekā ar savu ģimeni, pedagogiem, kolēģiem un draugiem!”
 
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ir patiesi lepns par to, ka Dita Krenberga ir viena no mūsu mūziķiem un sveic viņu ar saņemto augsto valsts apbalvojumu, no sirds novēlot daudz izcilu sasniegumu un veiksmi personīgajā dzīvē!

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadienai Ordeņu kapituls piešķīra 35 Triju Zvaigžņu ordeņus un tā goda zīmes, 27 Viestura ordeņus un tā goda zīmes, 40 Atzinības krustus un tā goda zīmes.
 
Ordeņu kapituls izvērtēja katra kandidāta sniegumu, uzsverot, ka šādi valsts izsaka atzinību Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir godprātīgi un pašaizliedzīgi strādājuši savā profesijā un kuri savā mūžā nesuši Latvijas vārdu pasaulē arī laikā, kad bija zaudēts valstiskums, saglabājuši latvisko pašapziņu un latvisko identitāti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV