Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” sniegs koncertu Stokholmā

Ieva Vītiņa, 16.11.2009. 14:12

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” Māra Sirmā vadībā 17. novembrī sniegs koncertu Stokholmas Engelbrekta baznīcā. Koncerts veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai un notiek sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Zviedrijā.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” sniegs koncertu Stokholmā

Uzstājoties šī brīža Eiropas Savienības prezidējošajā valstī, simboliski izvēlēta virkne nozīmīgu mūsdienu Latvijas un Baltijas valstu komponistu darbu. Programmā iekļautas tādas nozīmīgas kora mūzikas kompozīcijas kā Arvo Pērta „Da pacem Domine” un „The Deer’s Cry”, Pētera Vaska „Zīles ziņa”, Ērika Ešenvalda „Piliens okeānā”, Marģera Zariņa „Madrigāls”, skanēs arī Riharda Dubras, Vītauta Miškiņa, Tenu Korvitsa un Svena Dāvida Sandstrēma mūzika. Čella partiju izpildīs igauņu mūziķis Allars Kāsiks.

Koncerts notiek starptautiska projekta „Eiropas Savienības 5 gadi Baltijas jūras krastā” ietvaros, un to finansē Eiropas Savienības reģionālās attīstības fonds un Centrālbaltijas attīstības programma INTERREG IV A 2007 -2013. Latvijas vēstniece Zviedrijā Elita Kuzma ir gandarīta, ka vērienīga iesaistīto partneru kopdarba rezultātā tik augstvērtīgas kultūras piedzīvojums, atzīmējot Latvijas dibināšanas svētkus, būs pieejams visplašākajai Zviedrijas sabiedrībai.  

Koris „Latvja” šobrīd ir viens no starptautiski vispieprasītākajiem Latvijas profesionālās mūzikas kolektīviem.

Plašāka informācija par koncertu un projektu pieejama kora „Latvija” mājas lapā www.koris.lv 

Foto: Gerda Buša

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV