Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

“Rīgas Ziemassvētku koncertā” Ints Teterovskis diriģēs orķestri

Inese Libere, 19.11.2009. 17:37

Ziemassvētku koncertos vienmēr gaidāmi kādi patīkami pārsteigumi. Arī “Rīgas Ziemassvētku koncerts” nebūs izņēmums, jo šoreiz pārsteigumu mūzikas mīļotājiem un saviem talanta cienītājiem sagatavojis koncerta vadītājs un diriģents Ints Teterovskis, kas šoreiz rokā tvers diriģenta zizli un diriģēs orķestri.
“Rīgas Ziemassvētku koncertā” Ints Teterovskis diriģēs orķestri

Ints Teterovskis: “Esmu kordiriģents gan pēc izglītības, gan līdzšinējās pieredzes, gan pēc aicinājuma. Neskatoties uz to, orķestra diriģēšana mani ir vilinājusi vienmēr. Prieks, ka šajā brīnumu laikā, kad daudzām cilvēku cerībām un sapņiem ir lemts piepildīties, arī viens no maniem sapņiem piepildīsies!”

Koncerta pirmajā daļā dziedātāji Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Juris Vizbulis, Annija Putniņa, jauniešu kori “Balsis”, kamerorķestris “Latvijas Filharmoniķi”, Emīla Dārziņa mūzikas skolas un Jāzepa Mediņa mūzikas skolas jaunās zvaigznes diriģenta Inta Teterovska vadībā izpildīs klasikas skaistākās melodijas – Johanna Sebastiana Baha, Antonio Vivaldi, Sezāra Franka, Endrjū Loida Vēbera Ziemassvētku laika mūziku, kas cauri gadsimtiem saviļņo cilvēku sirdis un piepilda dvēseles ar cerībām, gaismu un prieku. Koncertā skanēs arī Leopolda Mocarta “Kamaniņu brauciens” orķestrim un 4. daļa no Georga Filipa Telemana 5. koncerta trompetei un kamerorķestrim, kur trompetes solo izpildīs viens no spožākajiem jaunās paaudzes trompetistiem Gatis Gorkuša, kas savu profesionalitāti šobrīd pilnveido mūzikas akadēmijā Dižonā, Francijā.

Savukārt koncerta otrajā daļā Ints Teterovskis diriģenta zizli nomainīs pret mikrofonu, lai uzņemtos koncerta vadītāja pienākumus. Koncertā jautrus un dzirkstošus muzikālos akcentus ienesīs diriģenta Andra Pogas vadītais Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” un dziedātāja Kristīna Zaharova.

Koncerta sākums: 25. decembrī plkst. 17.00 un 26. decembrī plkst. 14.00. Ieeja Ķīpsalas hallē pusotru stundu pirms koncerta.

Biļetes var iegādāties Ķīpsalas hallē, “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv Ar Starptautiskā izstāžu centra atbalstu – biļetes tikai Ls 5–10! Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv . “Rīgas Ziemassvētku koncerta” īpašo dāvanu komplektu var iegādāties Ķīpsalas halles kasē. Kases darba laiks Ķīpsalas hallē: darbadienās no plkst. 10.00 – 19.00; no decembra arī sestdienās no plkst.10.00 – 15.00

Koncertu rīko pasaulslaveno mūziklu “Mūzikas skaņas”, “Vestsaidas stāsts” un “Les Misérables” iestudējumu producenti “BT 1 Music” ar Rīgas domes atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV