Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

“Backflow” koncertēs “Melnajā Piektdienā”

Valdis Bērzvads, 24.11.2009. 09:32

Sestdien, 28.novembrī, klubā „Melnā Piektdiena” notiks koncerts kvalitatīvas rokmūzikas cienītājiem.
“Backflow” koncertēs “Melnajā Piektdienā”

Koncerta īpašie viesi būs  grupa Backflow, kas uzsākuši nebijušu akciju - sadarbībā ar MTV Baltics piedāvā savu debijas albumu "Love&Peace" brīvai lejuplādei MTV mājas lapā, tādējādi kļūstot par pirmo Latvijas grupu, kas piedāvā savu albumu lejuplādēt par velti visās Baltijas valstīs vienlaicīgi.

Backflow varētu uzskatīt par "garage" grupu, bet tas nebūtu gluži precīzi, jo grupai piemīt šim stilam netipisks melodiskums. Grupu raksturo kontrasti, kā arī milzīgā enerģija, kas koncentrējas viņu dziesmās. Šī enerģija faktiski arī ir tas, kas padara Backflow īpašus. Tiesa atbilstošāk būtu viņus saukt par "grunge" žanra turpinātājiem, jo 90-to gadu Sietlas rock skatuves ietekme ir izteikti jūtama, ko pati grupa nebūt nenoliedz. Tai pat laikā ir jūtamas arī mūsdienu aktuālākās tendences, kas izslēdz striktu šī žanra kategorizāciju un dod grupai unikālu skanējumu. Tas piešķir grupas skanējumam jaunu elpu un paceļ Backflow jaunā līmenī. Grupa uzsver komandas darba milzīgo nozīmi, jo tikai, respektējot katra dalībnieka spēju papildināt vienam otru, nevis liekot akcentu uz kādu indivīdu atsevišķi, ir iespējams panākt vienreizēju efektu. Šķiet, tas arī izskaidro grupas monolītumu gan skanējumā, gan izpildījumā.

Backflow izveidojās 2007. gada sākumā, Rīgā, Latvijā, kad jau iepriekš labi zināmās grupas Mary Jane dalībnieki nolēma aizsākt jaunu posmu. No 1996. gadam līdz 2007. gadam Mary Jane vairākkārtīgi guva uzslavas no kritiķiem, iegūstot arī neskaitāmas balvas par savu dzīvo izpildījumu, tādejādi izpelnoties Latvijā atzītu dzīvo izpildītāju slavu. Tāpat pie grupas nopelniem jāmin 2005. gadā Mary Jane vienīgā pilnmetrāžas albuma ‘Lost Innocence Vast Ego' nominēšana Latvijas Mūzikas Balvas kategorijā "Gada labākais roka albums".

2006. gadā Mary Jane piedalījās starptautiskā konkursa ‘Global battle of the Bands' pusfinālā Berlīnē, kur ieguva godpilno 3.vietu. Un kā pēdējā izcilības pazīme pirms nosaukuma un virziena maiņas Mary Jane ar pēdējo singlu ‘Real Rock ‘n' Roll ' 2007. gada janvārī tiek nosaukti par nedēļas grupu Beļģijas Radio Frekvencē ‘Ardennes'.
Runājot par Backflow, tam laikam nevajadzētu būt lielam pārsteigumam, ka viņi turpina ar jau Mary Jane veiksmīgi aizsāktās muzikālās tradīcijas. Un kā apliecinājums tam, ir tikko izveidotās grupas Backflow atzīšana par Labāko Jauno Grupu Radio SWH raidījuma "Priekšnams" ietvaros, kas 2007.gada jūnijā dod ceļazīmi uz Positivus AB mūzikas festivālu. Tur viņi uzstājas kopā ar tādām zvaigznēm kā Stereophonics, DJ Lethal un citiem. Tālāk seko uzvara Coca Cola Soundwave konkursā, kur Backflow piedalās ar savu pirmo singlu "Let Me Be Your Star Falling Down On You", kas arī atzinīgi tiek novērtēts kritiķu vidū un vēlāk atskaņots populārākajās radiostacijās ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Uzvara Soundwave konkursā grupai ļauj doties uz vērienīgo Coca Cola festivālu Krakovā, Polijā, kur Backflow sevi parāda uz jau pasaulē populāru izpildītāju fona.

2008. gada 11. aprīlī Backflow laiž klajā savu debijas albumu Love&Peace un kā pirmais singls seko ‘Time is now', kurš jau labu laiku ir dzirdams Baltijas alternatīvajās radio stacijās un tās video versija ir redzama MTV Baltics.

http://www.myspace.com/backflowband

Koncertā uzstāsies arī:

Screampiece
http://www.myspace.com/screampiece


Pent In Dreams
http://www.myspace.com/pentindreams

Invasion
http://www.invasion.ws


Koncerta sākums pl. 20.00, klubs atvērts no pl. 19.00
Ieeja Ls 3

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV