Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Orķestris “Rīga” aicina uz Pirmās Adventes koncertu

Daina Švābe, 26.11.2009. 14:44

Svētdien, 29. novembrī plkst. 17:00 ar koncertu Rīgas Sv. Pētera baznīcā pirmo sveci Adventes vainagā aizdegs Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” un diriģents Raitis Ašmanis. Pirmajai Adventei veltītajā koncertā skanēs gaiša un cerības nesoša klasiskā mūzika – Gluks, Mocarts, Pučīni, Rosīni, Franks, kā arī populāras mūsdienu Ziemassvētku dziesmas. Soliste Sonora Vaice, piedalās Rīgas kamerkoris “Ave Sol”.
Orķestris “Rīga” aicina uz Pirmās Adventes koncertu

Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” ir izveidojis skaistu ikgadēju tradīciju – tuvojoties Ziemas Saulgriežiem dāvāt mūziku savas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Sv. Pētera baznīcā orķestris “Rīga” ieskandinās Ziemassvētku tuvošanos kopā ar izcilo operdziedātāju Sonoru Vaici un Rīgas kamerkori “Ave Sol”. Diriģents Raitis Ašmanis šim koncertam izvēlējies mūziku, kas aicinās apstāties ikdienas steigā, ieklausīties sevī un apkārtējā pasaulē, atcerēties par garīgajām vērtībām. Tās mūzikas valodā simbolizēs pasaules klasikas pērles – V. A. Mocarta Ave verum corpus, C. Franka Panis angelicus, K. V. Gluka Melodia d'amore orķestra “Rīga” izpildījumā. Spožs Sonoras Vaices solo skanēs ārijās no operām - O Mio Babbino Caro no Dž. Pučīni “Džanni Skiki” un Rozīnas kavatīne no Dž. Rosīni “Seviļas bārddzinis”, kā arī Mocarta Alleluja no Exultate, jubilate.

Līdzās klasiskajai mūzikai, koncertā skanēs tradicionālas un mūsdienu Ziemassvētku dziesmas oriģinālos aranžējumos, kuru izvēli raksturo Raita Ašmaņa diriģenta rokraksts. To starpā – leģendāro amerikāņu komponistu Ērvinga Berlina (Irving Berlin) “White Christmas” un Džestera Hērstona (Jester Hairston) kompozīcija “Mary's Boy Child”. Virkne tradicionālo Ziemassvētku melodiju izskanēs popūrijā “Winter Holiday” orķestra “Rīga” un kamerkora “Ave Sol” atskaņojumā.

Orķestra “Rīga” Pirmās Adventes koncertā ieeja bez maksas. Koncertu atbalsta Rīgas domes Kultūras departaments.

Foto: Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV