Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Raimonds Pauls vārdadienu svinēs Liepājā

easyget.lv, 24.04.2007. 15:00 | komentāri (2)

Jau pirms pus gada Maestro Raimonds Pauls piekrita uzstāties Liepājas publikai džeza festivāla „Aile Jazz” noslēguma koncertā, kas 29.aprīlī pulksten 18.00 sāksies Liepājas teātrī. 29. aprīlis ir Raimonda Paula vārdadiena, tāpēc neizpaliks arī pārsteigumi!
Raimonds Pauls vārdadienu svinēs Liepājā
Šo svētdien festivāla „Aile Jazz” noslēguma koncertā skanēs maestro Raimonda Paula piano šovs „Es un citi liepājnieki”. Raimonds Pauls ir ne vien izcilākais latviešu vieglās mūzikas komponists, bet arī neatkārtojams džeza pianists un improvizētājs, kuru nekļūdīgi var atšķirt pēc viņa individuālā spēles stila - īsa, akcentēti aprauta piesitiena. Koncerta pirmajā daļā pārpārēm izbaudīsim maestro savdabīgo improvizāciju ceļojumu sākot no klasikas Baha un Bēthovena skaņdarbiem, Džordža Geršvina „Rapsodijas blūza stilā” līdz tādiem izcili melodiskiem un labi pazīstamiem skaņdarbiem kā Leroja Brauna „Sentimentālais ceļojums” un Kola Portera „I love Paris” („Es mīlu Parīzi”).

„Programma ir bez komentāriem, jo maestro stils ir visiem labi zināms. Nav jābūt pieredzējušam džeza mūzikas klausītājam, lai atpazītu koncertā iekļautās melodijas,” klausītājus iedrošina džeza festivāla mākslinieciskais vadītājs Jēkabs Ozoliņš.

Koncerta otrajā daļā klausītājus sagaida enerģētiska maestro saspēle ar solistiem - Andri Ērgli /vokāls/, Kristīni Dobeli /vokāls/, Lindu Rozentāli /akordeons /, Alekseju Balinski /saksofons /, Aivaru Hermani /ģitāra / un Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā.

„Ar Liepāju un Liepājas simfonisko orķestri mani vieno sena un skaista draudzība,” atzīst maestro Raimonds Pauls, „tāpēc ar solistiem- liepājniekiem un orķestri radīsim laba un patīkama garastāvokļa programmu.”

Šajā nedēļā džezs skanēs ne vien četros festivāla koncertos Liepājas Latviešu biedrības namā un Liepājas teātrī, bet arī pilsētas mūzikas klubos un Liepājas mūzikas vidusskolā. 28.un 29. aprīlī, Latvijas 1. Rokkafejnīcā spēlēs Liepājas mūziķu apvienība Johny Jazz Band, bet klubā Fontaine Palace, kur 28.aprīlī notiks arī oficiālais festivāla dalībnieku Aterparty, sākot no pulksten 21.00 muzicēs etno džeza grupa „PATINA” no Rīgas un DJ Candycoveredclown.

Festivāla ģenerālsponsors ir „UPB” holdingā ietilpstošā „AILE grupa”, festivālu organizē Liepājas Kultūras pārvalde, bet finansiāli atbalsta Latvijas Kultūrkapitāla fonds. Biļetes uz festivāla koncertiem maksā Ls 5-20. Biļešu tirdzniecība un rezervēšana Liepājas Latviešu biedrības nama kasē pa tālruni + 371 3423829 un Liepājas teātra kasē pa tālruni + 371 3422406. Biļetes iespējams iegādāties arī lielveikala "XL Sala" Informācijas centrā katru dienu no 8.00 – 20.00. Ar festivāla programmu un māksliniekiem iespējams iepazīties festivāla mājaslapā www.ailejazz.lv un Liepājas pašvaldības portālā www.liepaja.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV