Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

The Briefing: „Galaktikā ir dažādas zvaigznes”

Aiga Leitholde, 04.12.2009. 10:43

Sestdien 5. decembrī ar koncertu klubā Dirty Deal Cafe grupa „The Briefing” atzīmēs sava remiksu albuma „Remixed Thoughts”, kurā ir iekļautas grupas albuma „Funny Thoughts” dziesmu remiksu versijas, iznākšanu. Izmantojot ikdienišķu saziņas iespēju – sarunu skype, „The Briefing” stāsta par jauno albumu, klipu un gaidāmajiem koncertiem.
The Briefing: „Galaktikā ir dažādas zvaigznes”

Kā radās doma izdot remiksu albumu?

Raimonds Dobelis: Ideja radās sen, jau tad, kad „Funny Thoughts” vēl bija tapšanā. Mūsu mūzika flirtē ar elektroniku, simpatizē tai. Tāpēc ar radās doma - kāpēc gan neuztaisīt remiksu albumu!? Būs interesanti gan pašiem, gan dīdžejiem un arī klausītājiem.

Darba procesā radās arī citas idejas kā dziesmas varētu skanēt?

Raimonds: Jā, teiksim „Bandmaster Funny Thoughts” remiksā ir tādi akcenti, ko vēlāk nošpikojām savos dzīvajos izpildījumos.

Kā jūs izvēlējāties DJ?

Raimonds: Dzīve pati piespēlēja! Piemēram, par Dj Over – X lasīju „Popcorn” un tur bija rakstīts tā - viena no spicākajām drum'n'bass Dj meitenēm no Latvijas. Tāpēc arī sakontaktējos. Toneshift ir liepājnieks, kurš labu laiku dzīvo UK, tagad Londonā.

Kristīna Dobele: Bandmaster, piemēram, ir mūsu labi draugi!

Vai, nododot savas dziesmas apstrādāt DJ eksperimentos, nepārņem nelielas šaubas par gala rezultātu?

Kristīna Dobele: Sanāca tā - sākumā Toneshiftam iedevām vienu dziesmu, lai nomiksē, bet pārpratuma pēc viņš uztaisīja remiksu. Tā arī sākās mūsu sadarbība, Toneshift ir visvairāk remiksējis mūsu dziesmas, albumā iekļautas trīs.

Raimonds: Jā, risks pastāv, bet es visiem diplomātiski teicu, ka varbūt "tavs" remikss netiks iekļauts albumā, bet, ja vēlies – riskē!

Cik daudz piedāvājumu bija izteikti?

Raimonds: Vairāk nekā remiksu.

Tad atlasīšana negāja grūti?

Kristīna: Dziesmu atlasīšana nesagādāja grūtības, bet dziesmu kārtība albumā gan.

Kā jūs atradāt pareizo secību - bija jārada savu sajūtu koncepcija?

Kristīna: Remiksi pārstāv diezgan dažādus mūzikas stilus. Tomēr kopumā albums rada, mūsuprāt, mazliet sfērisku, kosmisku noskaņu, tādēļ arī albuma vāciņš liekas Sandim izdevies veiksmīgs

Raimonds: Vēl lieta tāda, ka mēs negribējām lai albums, piemēram, ir tikai drum’n’bass vai house skaņās, bet tajā piedalās dažādi elektroniskās mūzikas lauciņu pārstāvji. Tāpēc radās grūtības kaķi ar suņuku sabāzt vienā maisā. Tāpēc albums sākas vairāk kā drum'n'bass, tad broken beat, tad bez maz vai dubstep vai dark ambient (Oyaara gabals) un lēnāk aiziet housīgākā noskaņā. Regejs – Hospitāļu ielas „Tā ir man’ Zem’!” („My World” remiks) pieliek punktu.

Tad jūsu remisku albums noderēs saturīgai mājas ballītei?

Kristīna.: Es teiktu, ka albums ir, pirmkārt, klausāms, otrkārt – dejojams. Bet saturīgai mājas ballītei noteikti derēs!

Raimonds Dobelis: Man atkal personīgi tas liekas kopumā baigi klausāms, un vēlams vienatnē. Bet vairums remiksu iespējams izmantot ballītei.

Pēdējā dziesma ir „Hospitāļu ielas” aranžēta. Kā jūsu mūzika sadzīvo ar latviešu valodu?

Raimonds: „Hospitāļu iela” sadzīvo ar latviešu valodu. Personīgi es Edgara izpildījumā ieraudzīju gandrīz vai rastafārisku mesidžu. Edgars vispār ir viens no lieliskākajiem liriķiem Latvijā.

Kā radās šāda ideja – apmainīties dziesmām?

Raimonds: 2008, gada festivālā „Bildes” teicu „Hospitāļu Ielai”, ka nākamgad jāspēlē kopā. Tā sanāca, ka mēs nesamēģinājām un nemainījāmies ar grupas dalībniekiem, bet gan noaranžējām viens otra dziesmu. Skaties, kas notiek - ir „Bildes”, paralēli top remiksu albums - mēs stāvam aizkulisēs un viņi noskandina "Tā ir man' Zem'!". Mēs bijā stāvā sajūsmā un izlēmām, ka šo variantu mums vajag arī albumā!

Tātad, tā dziesma tika ielikta pēdējā mirklī?

Raimonds: Tā varētu teikt. Viņi steigšus gāja uz studiju un dziesmu ierakstīja. Mēs esam tagad parādā kaķi.

Sandis Volkovs: Mums kādreiz bija kasešu albūms ar nosaukumu elektriskais kaķis - tādas paralēles...

Kad tas albums bija?

Sandis: Kad vēl nebija „ The Briefing”.

Vēl viens jaunums ir klips dziesmai „Funny Thoughts”, šoreiz animēts. Gribēju vaicāt, kāda ir sajūta neesot aktieriem, bet dziesmu skatīt kustīgā mākslā?

Raimonds: Sajūtas man liekas ir vienādi pozitīvas - dziesmai tiek dots vizuāls veidols un tas piedod jaunu dimensiju. Nav būtiski, vai mēs paši tur esam vai „Saša” vai „Paša”, bet gan, kāda ir ideja.

Uldis Meļķis: Baigi labi! Pirmo reizi klipā esmu pielīdzināts vilkam. Sajūta interesanta, tikai nesaprotu kāpēc es, tas taču varēja būt Volkovs Sandis.

( A.L: Klipa sižets liek atcerēties pasaku par Sarkangalvīti un vilku, kura lomu, svilpošanu, ierakstā izpilda skaņu režisors Gatis Gaujinieks. Koncertos svilpo grupas ģitārists Uldis, viņam gan tik labi kā Gaujiniekam tas vēl nepadodas. Bet grupas vilks ir bundzinieks – Volkovs Sandis)

Sandis: Nu, tu patiesībā attēlo mani!

Kristīna: Man patīk tā vieta, kur pirmo reizi parādās vilks, reizē ar svilpošanu

Raimonds: Smieklīgi!

Sandis: Aktieris klipā.

Raimonds: Nē, jūs alojaties - vilks taču Gatis Gaujenieks no „Iļģiem”! Aiga, viņš patiešām to iesvilpoja ierakstā - mēs neviens tik labi neprotam!

Sandis: Jā, bet Uldis izpilda viņa partiju.

Raimonds: Jābūt baigam „fāterim” ( t.i tēvam), lai tā svilpotu...

Sandis: Jā, ja riktīgi Sinatru var nosvilpot, tad ir riktīgs „fāteris”.

Raimonds: Sandi, pastāsti labāk par savu albuma noformējumu!

Sandis: Mēs albuma vāciņu nosaucām par kosmisko tūpli. Klausoties albumu, man bija tāda vīzija, sajūta, it kā es redzētu kā griežas galaktika.

Jā, kosmoss - to katrs sasniedz savādāk...

Sandis: Galvenais, lai neiesūc tūplī.

Raimonds: Vajag uzlīmi apkašā.

Sandis: Kādu uzlīmi?

Raimonds Dobelis: A GALACTIC RESPONSE TO FUNNY THOUGHTS -, ja nopietni, es tā varētu definēt albuma ideju.

Sandis: Lai uzmanās!

Kā jūs domājat, vai Latvijas klausītāji spēj atšķirt labu elektronisko - deju mūziku?

Raimonds: Labs jautājums! Domāju, ka vairāk nē nekā jā. Protams, ir daudz cilvēku, kuri ir elektroniskās mūzikas pazinēji.

Sandis: Vienmēr tie, kas ganās „tajās” ganībās - tiem nebūs dižu jautājumu.

Raimonds: Bet viena daļa no viņiem ir baigā snobu varza...

Snobu varza?

Raimonds: Viņi tur savā starpā baigi ņemas.

Ir savs „elitārais” loks?

Raimonds Dobelis: Ne gluži. Piemēram, gribējām to sākumā izdot „Dirty Deal Records” (DDR), bet mums radās viens house remiks un DDR boss pateica – nē, house mums ir pārāk zemiski. Bet mums vienalga. Mēs neesam tajā lokā un nenodalām, ka tikai deep house rullē, bet trance un patiesībā viss pārējais ir sūds.

Atvērtībā ir progress.

Raimonds: Mums vienalga, mēs paņēmām visvisādus māksliniekus.

Sandis: Lai arī albums būtu interesantāks.

Raimonds: Iespējams, kāds arī atteica tāpēc, ka, lūk, tas tur arī miksēs – nē, nu es vienā albumā ar viņu negribu būt – tādā garā.

Sandis: Galaktikā ir dažādas zvaigznes.

Raimonds: Tieši tā, vecīt!

Sandis: Galaktika visu izskaidro!

Kas ir jūsu remiksu albuma klausītājs?

Sandis: Es noteikti.

Raimonds: Albuma potenciālie klausītāji ir tie, kas iegādājušies „Funny Thoughts” un tagad tiem būs arī otrā daļa - a galactic response to funny thoughts - remixed thoughts. Otrā kategorija ir elektroniskās mūzikas klausītāji - tas ir tilts no dzīvās grupas uz elektronisko mūziku, kas ir sasodīti interesanti!

Ierasti ar mūziķiem ir tā - kolīdz viens albums ir gatavs, izrādās, ka nākamais jau top.

Raimonds: Mums jauns materiāls ir vienmēr. Mēs šajā ziņā esam ražīga baptistu ģimene.

Sandis: Nevajadzētu ļoti iesūnot.

Raimonds: Šis albums ir tāds noslēgums visai „Funny Thoughts” ērai. Nākamgad derētu gan LP izdot, par albumu šaubos. Sliktākajā gadījumā noteikti būs radio singli. Man gribētos, ka turpmāk katram radio singlam nāktu klāt pa kādiem pāris remiksiem.

Visbeidzot - jūs decembrī varēs dzirdēt gan Dirty Deal Cafe, gan Fontaine Palace jaunajā gadā - kas būs paredzēts šajos pasākumos?

Raimonds: Šo sestdien būs lielisks prezentācijas koncerts! Tā veidošanā ir iesaistīti gandrīz 20 cilvēki! Mūsu mūzika būs paspilgtināta ar speciāli sagatavotām video projekcijām - trīs puišu komanda speciāli filmēja un montēja katrai dziesmai video. Ne tikai DJ, bet arī mēs aranžējām dziesmas. Viss mums radoši sanāca. Bet Jaunais gads būs vienkārši ballīte - uzspēlēsim kaverus. Mums jau tie labi padodas!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV