Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„Air”. Kad mazāk ir vairāk (+ FOTO)

Aiga Leitholde, 09.12.2009. 09:06 | komentāri (1)

Otrdienas, 8. decembra, vakarā „Sapņu fabrikā” koncertēja franču duets „Air”, kas Rīgā viesojās jau otro reizi, un, šķiet, atgriezīsies vēl arī trešo reizi.
„Air”. Kad mazāk ir vairāk (+ FOTO)

Galerijas:

Kamēr zāle vēl bija pustukša, uz skatuves kāpa pirmie mākslinieki “We Fell To Earth”. Trio, kurā ietilpst bungas, sintezators un basa zālē rada elektrizētu un skumju gaisotni, un ierindojama noskaņu mūzikas lauciņā. Neuzbāzīgais, bet intensīvais ritms, solistes Vendijas emocionālais vokāls liek aizdomāties par eksistenciālām problēmām, iespējams, pat uzplēsīs kādu rētu. Tiesa, grupa nospēlē tikai dažas dziesmas, un pēdējā - grupas singlā „We Fell To Earth” ieskanas pat mažora noskaņa, piesakot vakara galvenos māksliniekus.

Grupa „Air” koncertu sāk ar repertuāru no jaunākā albuma „Love 2”, pa vidu iepinot gandrīz visus labi zināmus hītus no albumiem „Moon Safari”, „Talkie Walkie” – grupas deviņi albumi glabā daudzveidīgu repertuāru. Tomēr vienojoši „Air” izpildītajai mūzikai piemīt rosinošs minimālisms. Koncertā izmantotais vokoders rada futūristisku noskaņu, elektrisko ērģeļu stabules atgādina flautas skaņu, elektroniskus čukstus un zvērestus atdzīvina dueta augstās balsis, atturoties no spēcīgiem skaņu kontrastiem, pārblīvējumiem un pārspīlētām emocijām. „Air” radītās skaņas klausītāju apņem maigi, bet paliekoši. Gala rezultātā rodas vienotā kopuma sajūta - brīžos, kad mūziķi nomaina instrumentus, izskanējušā dziesma vibrācijas ir vēl turpat, transformējušās sirsnīgos aplausos.

Nešaubīgi katram zālē esošajām ir savs stāsts par to, kā viņš iepazinās ar „Air” mūziku. Var dzirdēt, ka sajūsma par gaidīto dziesmu katrreiz izskan no citas puses. Visvairāk pie dziesmām „Cherry Blossom Girl”, „How Does It Make You Feel”, „Highschool Lover”, „Sexy Boy”, arī jaunākais albums starp klausītājiem ir lielā cieņā. Dueta mūziķi publikai labprāt velta vēl papildus laiku, diemžēl „Sing Sang Sung” no albuma „Love 2” netiek sagaidīta, lai gan cītīgi tiek saukta vēl pēc koncerta beigām. Laiks paiet nemanot, un šķiet, ka dziesmas mistiskā veidā ir kļuvušas īsākas, taču domas ir ievibrētas uz radošās stīgas, kas skanēs vēl ilgi.

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV