Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Izdevniecība MicRec uzņemta starptautiskajā mūzikas izdevēju konfederācijā “ICMP”

Guntars Račs, 10.12.2009. 10:33 | komentāri (1)

Kopš šā gada 15.oktobra Latvijas mūzikas autoru darbu “Izdevniecība MicRec” ir pilntiesīgs starptautiskās mūzikas izdevēju organizācijas “ICMP” (International Confederation of Music Publishers) biedrs.
Izdevniecība MicRec uzņemta starptautiskajā mūzikas izdevēju konfederācijā “ICMP”

Mūzikas izdevēju konfederācija “ICMP” ir organizācija, kuras biedri ir izdevēju organizācijas no visas pasaules, kuru intereses organizācija pārstāv visaugstākajā līmenī, gan sarunās ar valstu vadībām, gan ar reģionālajām un starptautiskajām autortiesību administrējošajām organizācijām.

Izdevniecība MicRec jau kopš 2000.gada piedalās ICMP rīkotajās Austrumeiropas un Centrāleiropas mūzikas Izdevēju asociācijas konferencēs. Pēdējā tikšanās reizē, šī gada septembrī Horvātijā, tika nolemts, ka nākamajā gadā šī konference tiks rīkota Rīgā. Tas nozīmē, ka nākamā gada rudenī vienu nedēļas nogali praktiski visi nozīmīgāko Eiropas mūzikas izdevēju organizāciju vadītāji būs sastopami Rīgā.

Starp tiem ir “Universal Music Publishing”, “Sony Music Publishing”, “Warner Chappell” un “ EMI Music Publishing” Centrāleiropas un Eiropas izdevēju vadītāji un pirmo reizi arī Skandināvijas nodaļu vadītāji.

Izdevniecība MicRec, kuru bieži vien jauc ar ierakstu kompāniju “Mikrofona Ieraksti” ir dibināta 1998.gadā ar mērķi administrēt populārāko Latvijas mūzikas un tekstu autoru darbus. Izdevniecības pārstāvēto dziesmu autoru vidū ir gan tādi pazīstami un atzīti autori kā Raimonds Pauls, Jānis Lūsēns, Renārs Kaupers, Mārtiņš Freimanis, Tomass Kleins, Lauris Reiniks un Ainars Virga, gan tādi perspektīvi autori kā Elīna Fūrmane (Ella), Kārlis Būmeisters (Kaža) , Artūrs Palkevičs, Marats Ogļezņevs (Musiqq un Device), Uldis Dirnēns (Detlef), Edgars Šubrovskis (Hospitāļu iela) un vēl daudzi citi.

Pateicoties “Izdevniecības MicRec” partneriem pasaules lielākās autoru darbu izdevniecības “EMI Music Publishing” un citām kompānijām, ar kurām izdevniecība sadarbojas, izdevniecības autoru darbi skan gan kinofilmās, gan reklāmās, gan televīzijas šovos daudzās pasaules valstīs, tostarp ASV, Vācija un Lielbritānija. Daudzas latviešu autoru dziesmas ir adaptētas angļu, vācu, krievu un zviedru valodās un tās izpilda dažādi izpildītāji, starp kuriem arī “PPK” (UK Top 40), dāņu supergrupa “Michael Learns To Rock”, zviedriete Sonja Bishop, amerikāniete Windy un vācu šlāgermūzikas zvaigznes “Klaus & Klaus”. Raimonda Paula dziesmu izpildītāju skaits Krievijā un citās valstīs mērojams vairākos desmitos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV