Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Komiksa lasītājiem tiek dāvināta dziesma

Aivars Līpenītis, 16.12.2009. 17:27

Internetā pieejamā pašmāju komiksa „Prātīgie” lasītāji bez maksas var legāli lejupielādēt trīs latviešu mākslinieku aktuālas dziesmas. Akcija notiek interneta vietnē Pratigie.lv.

Nesen darbību uzsākušā izdevuma – komiksa par muzikālajiem draugiem Prātīgajiem veidotāji aicina lasīt jauno numuru, apmeklējot interneta vietni www.Pratigie.lv un izvēlēties vienu no trīs piedāvātajām dziesmām, kas legāli lejupielādējamas bez papildus maksas.

Šobrīd pieejamas latgaliešu dziesminieka Sovvaļnīka dziesma „Vysi vieji”, grupas Maia’s Marvellous dziesma „The Way” un grupas Lādezers - Ingus Ulmanis & Aigars Voitišķis & Zane Dombrovska  dziesma „Karameles” (Ziemassvētku dziesmiņa). Akciju informatīvi atbalsta portāli draugiem.lv, spoki.lv un receptes.lv.

Latgaliešu dziesminieks Sovvaļnīks jeb Ingars Gusāns ir mūziķis, kas dziesmā ietērpj latgaliešu moderno dzeju. Izdevis debijas solo albumu šī gada vasarā, dziesma „Vysi vieji”  atzīta mūzikas topos un aptaujās visā Latvijā. Rudenī kopā ar pavadošo grupu piedalījies starptautiskā mūziķu konkursā „Liet Internationaal” kā vienīgais pārstāvis no Baltijas valstīm. „Tova dīna” ir 4. un pēdējais singls no debijas albuma, ieturēts roka stilā.

Maia's Marvellous ir projekts 8 mūziķu un lielisku cilvēku sastāvā. Šī grupa pārstāv soul, r'n'b, pop žanru un repertuārā akcentējas uz oriģinālkompozīcijām. Radio stacijās jau šī gada sākumā atzinību un augstus rezultātus topos sasniedza pirmais grupas singls "The Way". Šobrīd apvienība strādā pie jaunu kompozīciju radīšanas. Grupa pirmajā pastāvēšanas gadā nospēlējusi vairākus koncertus klubos, kā arī piedalījusies mūzikas festivālā „Bildes 2009”, kur uz skatuves kāpa kopā ar dziedātāju Jāni Stībeli.

“Ar šī gada Ziemassvētku projektu es vēlos atgādināt mūžam dzīvo vienkāršo Ziemassvētku sajūtu. Gan ar koncertiem, gan dziesmām mēs aicinām ikvienu apzināties katra cilvēka lielāko vērtību – mūsu tuvākos, mūsu ģimenes. Mūsu mīļie ir tie, kas liek uzsmaidīt, kas sasilda ar labu vārdu, uzslavu, kas vienmēr padod roku grūtākā brīdī,” tā par dažādu atzītu mūziķu apvienošanos kopīgai Ziemassvētku koncertprogrammai un CD un DVD ieraksta izdošanai stāsta dziedātājs Ingus Ulmanis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV