Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

„Borowa Mc” noslēdz 2009.gadu ar pozitīvu muzikālo bilanci un Gada koncertu

Kitija Balcare, 17.12.2009. 10:25

Pēdējo reizi 2009.gadā klātienē grupu „Borowa Mc” fani varēs dzirdēt 19.decembrī grupas Gada koncertā klubā „Četri Balti Krekli”. Grupa „Borowa Mc” 2009.gadu noslēdz ar pozitīvu muzikālo bilanci un jau gatavojas 2010.gadam. Nākamais gads būs īpašs piecu gadu grupas pastāvēšanas jubilejas dēļ.
„Borowa Mc” noslēdz 2009.gadu ar pozitīvu muzikālo bilanci un Gada koncertu

„2009. gads ir bijis ļoti radošs. Domājot par nākotni, esam sacerējuši daudzas aizkustinošas un aizraujošas dziesmas. Cerams, tās tuvākajā laikā varēsim nodot klausītāju vērtējumam. 2009. gadā izveidojām divus video klipus dziesmām „Pavasars” un „Bez Tevis”, kas ir ļoti labs sasniegums. Sakām paldies visiem, kas atsaucās Sirsnības mēneša aicinājumam un izstāstīja savus stāstus par mīlestību,” atskatoties uz 2009.gadā paveikto, atzīst solists Aigars Runčis.

Šogad grupa uzsākusi koncertēt arī akustiski. Iespējams, tuvākajā laikā būs iespējas dzirdēt, kā „Borowa Mc” izklausās ģitāras un taustiņu pavadījumā. Grupa veiksmīgi nospēlējusi vairākus koncertus, jo īpaši atmiņā paturot uzstāšanās Preiļos un Varakļānos.

„Rudens koncerti man nesa jaunu pieredzi un domas par latgaliešu un latviešu mūzikas situāciju Latvijā, bet visvairāk šogad man patika filmēties klipā „Bez Tevis”. Tad bija iespēja stāvēt Rīgas lielajās ielās un pat pie reizes parunāties ar garāmbraucošajiem šoferiem,” interesantākos 2009.gada brīžus atceras ģitārists Ingars Gusāns.

Tāpat uzsākta Latvijas deju zāļu iekarošana, sadarbojoties ar dīdžejiem, kas radījuši deju versijas grupas dziesmām.

„No 2009.gada atmiņā paliks spilgtie brīži tieši no piedzīvotā vasarā. Kamēr citi sauļojās un baudīja vasaras burvību, mēs darbojāmies kā nu kurš. Viens pie klavierēm, cits pie ģitāras. Likām kopā idejas, tekstus, notis, akordus, vārdus... It visu, kas tobrīd bija sakāms klausītājiem,” vērtējot 2009.gadu, stāsta grupas soliste un dziesmu autore Guntra Kuzmina. „Lielākais lolojums 2009.gadā bez šaubām ir dziesma „Bez Tevis” un tās klipa filmēšana, kas bija adrenalīns, smiekli un aizraujošs ceļojums pa Latvijas mežiem. Ar Gada koncertu centīsimies izkustināt klausītājus, jo ārā ir auksti un pozitīvās emocijas pašlaik ir ļoti nepieciešamas!”

Šogad grupu „Borowa Mc” klātienē vēl ir iespēja dzirdēt, apmeklējot 19.decembrī Vecrīgas literāri muzikālo klubu „Četri Balti Krekli”, Vecpilsētas ielā 12, plkst. 22:00.

Savukārt neklātienē, pie saviem TV ekrāniem grupa „Borowa Mc” būs vērojama pasākuma „Latvijas Gada balva sportā 2009” tiešraidē 23.decembrī, plkst. 21:15, kur tā izpildīs vēl līdz šim neatskaņotu dziesmu. Tā būs īpašs veltījums Latvijas sportistiem.

„Sakām paldies visiem, kas strādāja kopā ar mums šī gada laikā, un ceram uz tikpat auglīgu sadarbību jaunā gadā. Vislielākais paldies mūsu mūzikas klausītājiem, kuri mūs lutina ar savu atbalstu un uzticību,” uzsver Aigars. „2010. gadā grupai „Borowa Mc” aprit piecu gadu svētki. Vēl nezinu kā, bet ceru, ka nosvinēsim – kopā ar mūsu faniem un atbalstītājiem!”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV