Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Klajā nācis Ziemassvētku koncertieraksts “Karameles”

Jānis Penka, 18.12.2009. 10:37

Platforma.lv ar Latvijas Krājbankas sirsnīgu atbalstu CD un DVD formātā laidusi klajā Ziemassvētku koncertierakstu “Karameles”, kurā piedalās Ingus Ulmanis, Kristīne Zadovska, Amber, Igo, Zigfrīds Muktupāvels, Zane Dombrovska un Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Koncerts ir vērojams internetā un būs skatāms arī LNT un LMK ēterā.
Klajā nācis Ziemassvētku koncertieraksts “Karameles”

“Karameles” ir pirmais latviešu Ziemassvētku oriģinālmūzikas koncertieraksts, kas iemūžināts DVD formātā. Koncerts filmēts Spīķeru koncertzālē. Albumā iekļauts gan CD, gan DVD.

Koncertprogrammā jaunā skanējumā ietērptas jau iemīļotas Ingus Ulmaņa, Aigara Voitišķa, Raimonda Paula, Ingara Viļuma, Valta Pūces, Ievas Akurateres un citu komponistu dziesmas. Koncertfilmā mūziķi arī dalās ar savām Ziemassvētku tradīcijām un interesantiem atgadījumiem no dzīves.  

Ziemassvētku kamerorķestra sastāvā spēlē Dita Krenberga (flauta), Raimonds Ozols (vijole) un citi akadēmiskās mūzikas talanti. Pavadošajā sastāvā – Aigars Voitišķis (ģitāra), Anrijs Grinbergs (bungas), Gints Sola (ģitāra), Julians (taustiņinstrumenti), Roberts Rasa (bass) un Valdis Muktupāvels (kokle, dūdas un citi instrumenti).

Koncertfilmu “Karameles” var noskatīties internetā – mājas lapā www.platforma.lv  [http://www.platforma.lv/player/video/va/karameles/] . Turpat arī pieejama kāda īpaša dāvana mūzikas skolām, koriem un ikvienam dziedātgribētājam – iespēja bez maksas lejupielādēt albuma dziesmas un instrumentālos pavadījumus mp3 formātā, kā arī notis un vārdus [http://www.platforma.lv/player/playlist/ziemassvetki/] .

Šo piektdien, 18.decembrī plkst. 21 koncerts “Karameles” būs vērojams LMK ēterā, bet Ziemassvētku vakarā, 24.decembrī to varēs noskatīties arī kanālā LNT.

Šomēnes koncertus var baudīt arī klātienē. Ar ilggadējā sadarbības partnera “Latvijas Krājbanka” atbalstu mūziķi ar koncertprogrammu “Karameles” viesojas Latvijas dievnamos – jau aizvadīts koncerts Valmierā, šajā nedēļas nogalē koncerti noritēs Tukumā un Ventspilī, nākamnedēļ – Daugavpilī, Saldū, Madonā, Rīgā un Limbažos. Biļetes – www.bezrindas.lv.

Platforma.lv Ziemassvētku pasākumi jau tradicionāli notiek sadarbībā ar Latvijas Krājbanku un mūziķi Ingu Ulmani. Šogad tie norit ar saukli “Tu neesi viens”, aicinot apzināties lielāko vērtību – cilvēkus, kurus saukt par tuvākajiem. Koncertu apmeklētāji ir aicināti ņemt līdzi simboliskas veltes, ko sadarbībā ar dāvināt grūtībās nonākušajām ģimenēm.

Foto: Liene Brunzete

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV