Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Nodibināta biedrība “Latvijas Vokālo ansambļu asociācija”

Andris Sējāns, 22.01.2010. 10:48

Lai gan brīžiem šķiet, ka Latvijas ārēs iestājies mūžīgais sasalums, ledus tomēr kustas – jau pagājušā gada nogalē ir nodibināta biedrība “Latvijas Vokālo ansambļu asociācija” (LVAA), kas grib, var un jau rūpējas par Latvijā aizvien augošo ansambļos dziedāšanas kustību.

LVAA dibināšanas iniciatore, biedrības valdes priekšsēdētāja, meiteņu vokālā ansambļa “Anima Solla” vadītāja Mārīte Puriņa: “Kad uzzināju, ka Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūrai (NKMVA) vairs nepietiks resursu atsevišķa speciālista, kas rūpētos par vokālo ansambļu nozari, algošanai, sapratu, ka man kaut kas ir jādara. Ņemot vērā, manuprāt, ļoti veiksmīgo Latvijas vokālo ansambļu līdzdalību pagājušajos Dziesmu un deju svētkos, vēlos darīt visu, lai šī kustība turpinātos un netiktu piemirsta. Man tas vienkārši rūp un es neesmu vienīgā!”

“Domāju, ka viens no galvenajiem sabiedrisko organizāciju uzdevumiem ir nevis kritizēt valsts varēšanu vai nevarēšanu kādā jomā, bet tai palīdzēt. Šajā gadījumā palīdzēt nepazaudēt ļoti svarīgu tautas mākslas nozari – ansambļu dziedāšanu, turpinot organizēt koncertus, konkursus, festivālus, pasūtināt jaundarbus utt. Vai zinājāt, ka Latvijā ir 829 vokālie ansambļi, kuru dalībnieku skaits ir 3. lielākais aiz koriem un deju kolektīviem – 8550?! (NKMVA dati)”, tā Andris Sējāns, vokālās grupas “Cosmos” dalībnieks, LVAA valdes loceklis.

LVAA aicina vokālo grupu, ansambļu vadītājus, dalībniekus, arī vienkārši interesentus uz biedrības kopsapulci, kas notiks 2010. gada 6. februārī pl. 11:00 Rīgas Latviešu biedrības nama “Līgo” zālē, kur tiks sniegta informācija par to, ko organizācija jau paveikusi un ko plāno paveikt. Būs iespēja kļūt par LVAA biedru, tādējādi radot arī sev iespēju ietekmēt mums tik svarīgo procesu.

Prieks pavēstīt, ka jau šī gada 15. maijā Ogres Kultūras centrā norisināsies “I Latvijas jaukto vokālo ansambļu konkurss”, ko organizē NKMVA ciešā sadarbībā ar LVAA (konkursa nolikums atrodams NKMVA mājas lapā). Pasākuma ietvaros tiks organizēts arī vokālo ansambļu (jaukto, sieviešu, vīru un bērnu) koncerts, kurā skanēs tikai un vienīgi pirmatskaņojumi – nule kā Latvijas komponistiem pasūtinātie jaundarbi vokālajiem ansambļiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV