Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„SEB Muzikālajā bankā 2009” uzvar „Musiqq” ar dziesmu „Abrakadabra”

Ilze Zvaigzne, 24.01.2010. 16:19 | komentāri (2)

Par Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas „SEB Muzikālā banka 2009” vērtīgāko dziesmu atzīta Musiqq izpildītā dziesma „Abrakadabra”.  Par otro vērtīgāko dziesmu balsotāji atzinuši grupas „Putnu balle” kompozīciju „Divi eņģeļi”, bet trešajā vietā ierindojusies dziesma „Ar tavu vārdu” Oranžā kora, Ata Auzāna un Lienes Šomases izpildījumā.
„SEB Muzikālajā bankā 2009” uzvar „Musiqq” ar dziesmu „Abrakadabra”

Visas 15 aptaujas fināldziesmas apbalvošanas ceremonijā klausītāji dzirdēja jaunā skanējumā kopā ar jauniešu kori „Kamēr…” un Kristapa Krievkalna instrumentālo grupu. Visi finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes. Apbalvošanas ceremonijas eleganto skatuves ietērpu un aizskatuvē ierīkoto zaļo bāru veidojusi scenogrāfe Maija Jansone.

Īpašu publikas atzinību izpelnījās ekspertu padomes dalībnieki, kuri ceremoniju papildināja ar savu sniegumu. Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, vērtīgāko dziesmu nosaka gan klausītāji (50%), gan arī īpaša „SEB Muzikālās bankas” ekspertu padome (50%). Ekspertu padomē iesaistījās profesionāli, ar aptaujas fināldziesmām nesaistīti mūziķi, kuri ar speciāli apbalvošanas ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem uzstājās arī apbalvošanas ceremonijā. Šogad ekspertu padomē darbojās Ingus Pētersons, Juris Kulakovs, Jānis Lūsēns, Māris Sirmais, Mirdza Zīvere, Viktors Lapčenoks, Rihards Zaļupe, Kristīne Opolais, Jānis Apeinis, Aivars Hermanis un Juris Karlsons. Dziesmas vērtēja arī muzikologs Orests Silabriedis un mūzikas kritiķe Inese Lūsiņa.

Pēc klausītāju un ekspertu padomes kopvērtējuma dziesmas sarindojušās sekojošā secībā:
1.vieta ABRAKADABRA –     Musiqq
2.vieta DIVI EŅĢEĻI – Putnu balle
3.vieta Ar tavu vārdu– Šomase, Auzāns un Oranžais koris
4.vieta LELLE – Aisha
5.vieta ZĪMĒŠANA – Intars Busulis
6.vieta PASAKĀ – Lauris Reiniks un Aisha
7.vieta TIEŠS JAUTĀJUMS SEV – Kaža
8.vieta PLUS / MĪNUS – Gustavo
9.vieta ES TIKAI SMEJOS – Jānis Stībelis
10.vieta KAUT ES SPĒTU IZLIKTIES – Kristīna Zaharova
11.vieta NĀK NAKTS – Jenny May un Jānis Grodums
12.vieta NAKTS VAI RĪTS – Otra puse
13.vieta VIENS MIRKLIS– Andris Ērglis
14.vieta LAID LAI NOTIEK – Ivo Fomins
15.vieta BUMS – PER un Mārtiņš Freimanis

„Latvijas Radio 2” dziesmu aptaujas „SEB Muzikālā banka” ģenerālatbalstītājs ir „SEB banka”. Apbalvošanas ceremonija tapusi sadarbībā ar Ventspils pilsētu un „Euroskor”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV