Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Tuvojas jauno mūziķu konkurss ”Rockstar Challenge”

Artūrs Franckevičs, 02.02.2010. 09:27 | komentāri (4)

4.martā startēs pirmais “Metro Bāra” mūzikas konkurss "Rockstar Challenge". Lai veiksmīgi piedalītos konkursā, iesakām iepazīties ar nolikumu.
Tuvojas jauno mūziķu konkurss ”Rockstar Challenge”

Konkursu organizē SIA "Galerija Lita" sadarbībā ar Rockstar Energy Drink.

Konkurss norisināsies 13 nedēļas, no 2010.gada 4.marta līdz 27.maijam, kad „Metro Bārā” Rīgā, Kr. Barona ielā 4, tiks paziņoti uzvarētāji. „Rockstar Challenge” ietvaros katru ceturtdienu uz „Metro Bārā” skatuves kāps viena muzikālā apvienība.

„Rockstar Challenge” var piedalīties jebkura muzikāla grupa ar vai bez iepriekšējas skatuviskās pieredzes (konkursa organizatori atstāj konkursantu ziņā izvērtēt savu dalībnieku/grupas profesionālo pieredzi, kas atbilst konkursa nolikumam) un pārstāv roka, popa vai alternatīvās mūzikas žanrus.

Savu dalību konkursā grupa var pieteikt ierodoties personīgi uz "Metro Bāru" un iesniedzot grupas demo ierakstu ar vismaz piecām dziesmām (trīs no kurām jābūt grupas oriģināldziesmām) mp3 formātā, dziesmu sarakstu ar nosaukumiem, mūzikas un vārdu autoriem, informāciju/aprakstu par grupu, grupas foto elektroniskā formātā un grupas kontaktpersonas koordinātes (telefons un e - pasts). Pēdējais pieteikšanās datums 2010. gada 25.februāris.

Pirmo sešu grupu uzstāšanās sākotnējā kārtība tiks paziņota 2010.gada 28.februārī interneta mājas lapās www.meziko.lv un www.yoursound.lv , kā arī ar izpildītājiem sazināsies “Metro Bāra” pārstāvji. Pārējo grupu uzstāšanās kārtība tiks paziņota 25. martā.

Pieteikušos grupu kompetencē ir sekot līdzi noteiktajam uzstāšanās datumam un laikam, savlaicīgi saskaņojot sound - check laikus ar bāra vadību.

Grupām par savu neierašanos uz konkursu jābrīdina konkursa organizētāji
kā minimums 14 kalendārās dienas pirms noteiktā uzstāšanās datuma, izņemot pirmo grupu, kuras uzstāšanās paredzēta 4.martā. Šai grupai par neierašanos uz konkursu organizētāji ir jāinformē nekavējoties pēc uzstāšanās datuma uzzināšanas.

Grupai jāuzstājas ar 2 x 20 minūšu programmu ar starpbrīdi 10 minūtes.

Grupai savā interpretācijā būs jāizpilda viena īpaši šim konkursam sacerēta dziesma angļu valodā. Dziesmas vārdi, akordi un notis tiks laicīgi nosūtīti grupas dalībniekiem.

Grupām uzstāšanās laikā jāizpilda savas oriģināldziesmas, ne vairāk kā 4 kaverversijas, kā arī viena tieši šim konkursam sacerēta dziesma.

Grupām nepieciešama sava mūzikas tehnika uzstāšanās laikā, savs tehniķis - skaņotājs. No jau esošās tehnikas grupām būs iespēja izmantot divus ģitāru pastiprinātājus un vienu basģitāras pastiprinātāju, ko piedāvās mūzikas veikals „Tava Skaņa”.

Kritēriji, pēc kuriem grupas tiek vērtētas:
  Muzicēšanas kvalitāte;
  Skanējums;
  Kontakts ar skatītājiem;
  Dziesmu oriģinalitāte;
  Potenciāla dziesmas hīta esamība;
  Skatuviskais tēls.

„Rockstar Challenge” dalībniekus vērtēs kompetenta žūrija.

Grupu uzstāšanās tiks fiksēta video ierakstā, kur videomateriālu publiskās atskaņošanas tiesības pieder konkursa rīkotājiem. Konkursa popularizēšanas nolūkos videomateriāli tiks iesniegti izmantošanai masu medijos.

Konkursa finālam, pēc pēdējās grupas uzstāšanās 2010.gada 20.maijā, tiks noteiktas trīs labākās grupas, kuras cīnīsies par galveno balvu.

Konkursa galvenā balva — akustiskā ģitāra ( APX 500  ) — tiks pasniegta žūrijas izpratnē labākajai grupai 2010.gada 27. maijā. Otrai vietai balva  no „Tava Skaņa”. Paredzētas arī citas vērtīgas balvas grupām – finālistēm no „Rockstar Energy Drink”, „GG Audio”, „Meziko Studio”, „Schwarzkopf” un „Metro Bāra”.

Galvenais atbalstītājs: Rockstar Energy Drink;

Atbalstītāji: Meziko Studio, Tava Skaņa, GG Audio;

Informatīvie atbalstītāji: draugiem.lv, easyget.lv, club.lv, orb.lv, kasnotiek.lv, studentnet.lv, apollo.lv, hc.lv, meziko.lv, yoursound.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV