Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” piedalīsies Baroka festivālā Igaunijā

Ieva Vītiņa, 04.02.2010. 11:59

Piektdien, 5. februārī, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” dodas uz Igauniju, lai uzstātos 21. Starptautiskā baroka mūzikas festivāla noslēguma koncertā „Dixit Dominus”.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” piedalīsies Baroka festivālā Igaunijā

6. februārī koncertzālē „Estonia” koris „Latvija” kopā ar Igaunijas Nacionālo simofnisko orķestri sava ilggadējā muzikālā sadarbības partnera Andresa Mustonena vadībā atskaņos dažādu autoru darbus ar nosaukumu „Dixit Dominus” – „Kungs teica”. Koncertā izskanēs A.Vivaldi un G.F.Hendeļa „Dixit Dominus” un V.A.Mocarta „Dixit”. Koncerta finālā mūsdienu ievērojamā gruzīnu komponista Gijas Kančeli opuss „Dixi”; šī būs otrā reize, kad darbs izskanēs Eiropā.

Piektdienas vakarā kora „Latvija” profilā populārajās interneta sociālajās vietnēs Facebook un Twitter varēs sekot līdzi arī pirmajai vēsturiskajai basketbola spēlei starp Valsts Akadēmisko kori „Latvija” un Igaunijas Nacionālās operas kori. Šīs basketbola spēles organizators un inciators ir Latvijā jau labi zināmais igauņu diriģents Risto Josts.

Pēc atgriešanās no Igaunijas, koris „Latvija” būs dzirdamas „Latvijas Koncertu” rīkotā festivāla „Vīnes klasika” koncertā 13. februārī LU Lielajā Aulā, kad kopā ar „Sinfonietta Riga” Andresa Mustonena vadībā atskaņos G.F.Hendeļa „Mesiju”. Interesanti, ka šo oratorijas pārlikumu veidojis pats V.A. Mocarts, un šī versija tiek atskaņota visai reti.

Plašāka informācija par Baroka festivālu www.concert.ee

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV