Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„NO MEANS NO” – „mums bija prieks apmaldīties Rīgā”

Mārtiņš Vaters, 26.04.2007. 14:00 | komentāri (2)

Neskatoties uz savu vecumu, mūžam atraktīvie un jauni sirdīs „No Means No”, kalusītājos un „pieskatuves dejotājos” neatstāja pat ne mazāko daļu vienaldzības. Varētu pilnībā piekrist slavenajai frāzei – „panki nemirst!”. Ovācijas pēc katras kompozīcijas kļuva ar vien skaļākas.
„NO MEANS NO” – „mums bija prieks apmaldīties Rīgā”

Galerijas:

25.aprīļa vakarā pie Gunta Vanaga auklētā un lolotā alternatīvās mūzikas kluba „DEPO” pulcējās dažādu paaudžu mūzikas mīlētaji. Šajā vakarā savu muzikālo enerģiju bija ieradušies sniegt pašmāju muzikālais duets „Mona de Bo” un Kanādas eksperimentālā punk/hardcore vieni no aizsācējiem, un ka melš, arī math rock pamatlicēji – „No Means No”. Un deju zālē savus viesus izklaidēja pats saimnieks Guntis Vanags jeb šajā vakarā vienkārši - dj Guntis.

Iekšā tikšana klubā nebija apgrūtinoša, jo ļaužu masas likās nelielas. Ienākot klubā bija pretējs skats kā iepriekš, mūzikas gardēži bija vairāk kā biju domājis. Lielākoties „jaunieši” virs trīsdesmit.

Savu uzstāšanos sāka latviešu mākslinieki „Mona de Bo”, kuri kārtējo reizi pierādīja to, ka, lai radītu – ko skaistu, nav vajadzīga liela mūziķu masa – pietiek ar diviem. Abu Edgaru eksplozivitāte un profesionalitāte publikai lika pulcēties tikai vienā no trim zālēm – skatuves zālē. Jāatzīst, ka šī jauntapusī grupiņa, ir viens no spēcīgākajiem jaunajiem Latvijas underground projektiem. Jaunieši, laiciņu atpakaļ, piedalījušies notikušajā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas grupu kopkoncertu tūrē zem nosaukuma „Go See Your Neighbour!” pa šīm trim valstīm, un guvuši lielu atzinību visās trijās valstīs gan klausītaju, gan mūziķu vidū. Grupa nospēlē godam, un ovāciju pavadīti pamet zāli. Brīžiem vērojot mūziķu uzstāšanos, likās, ka abi mūziķi nepārtraukti improvizē un vēro viens otru, vai uzķers katrs no viņiem savu tā brīža vēlmi – apbrīnojama sadarbība un spēles maniere.

Maza pauzīte un uz skatuves jau kāpj 1979. gadā dibinātā kanādiešu trio „Mo Means No” dalībnieki. Viss klubs ir kā izslaucīts, visi ir saspiedušies vienīgajā skatuves zālē, lai nepalaistu garām nevienu skaņu, ko izspēlēs mākslinieki. To vidū bija pamanāms arī mūsu pašu pankroka grupas „Inokentijs Mārpls” vokālists un ģitārists Dambis jebšu Raimonds Lagimovs, radio „Naba” direktors Madars Štramdiers, grupas „Soundarcade” dalībnieki un vēl daudzi, daļai latviešu „underground” mūzikas cienītājiem, vairāk un mazāk, zināmas „muzikālas sejas”.

„No Means No” savu uzstāšanos sāk enerģiski, jau pirmās dziesmas laikā daļa publikas dziedāja līdz, daļa vienkārši ar acīm un ausīm ķēra katru vārdu un skaņu, ko izdvesa vai izspēlēja kanādiešu trio. Vairāk kā stundu garais repertuārs nenogurdināja ne publiku, ne pašus mūziķus. Grupas vokālists Rob Wright izteica to – ka Rīga ir ļoti skaista, un ka grupai bijis prieks šajā pilsētā apmaldīties! Pa vidu dziesmām tika izmesti daudz un dažādu asu joku par sabiedrības dažādo uztveri un attieksmi pret daudz un dažādām lietām. Sarunas ar publiku arī neizpalika, tiem – kuru angļu valoda bija spēcīgāka, iesaistījās pat nelielās diskusijas. Protams – kad mūziķi kāpa nost no skatuves, bija saucieni „atkārtot”, „we want more”, „gribam vēl”..., pēc kuru nemitīgas skandināšanas, grupa atgriezās uz skatuves un nospēlēja vēl pāris dziesmu. Spēcīgi!


Koncerts bija garš, baudāms un nevienā brīdī pat nenogurdināja. Vecākas paaudzes „jauniešiem” daudzas dziesmas bija zināmas, bet starp jaunākajiem, bija pat tādi, kuri nāca ieraudzīt un paklausīties rokmūzikas leģendas pirmo reizi mūžā.

Turpat pie mūziķiem, pirms un pēc uzstāšanās, varēja iegādāties grupas daudzos diskus, krekliņus un kapučjakas, kā arī aprunāties ar pašiem mūziķiem, kas ir šī kluba šarms, ka klausītājs brīvi var aprunāties ar mākslinieku – ja vien ir vēlme.

Pasākuma beigās cilvēki vēl ātri nepamet klubu, jo gaida, lai varētu satikt mūziķus un pateikties, kā arī pārmīt dažus vārdus, jo ei nu sazini, kad vēl mūžā būs iespēja satikt slaveno „No Means No” trio.

Info: No Means No - www.nomeansnowhatever.com http://en.wikipedia.org/wiki/Nomeansno
Mona de Bo - http://www.myspace.com/monadebo




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV