Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus” uzņem jaunus dalībniekus

Latvijas Universitātes Preses centrs, 10.02.2010. 11:08

Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus”, kas šoruden svinēs 90 gadu jubileju, izsludina jaunu dalībnieku uzņemšanu.

Koris „Juventus” jau gadu desmitiem nes atpazīstamības zīmi kā viens no mākslinieciski spēcīgākajiem koriem Latvijā. Nosaukums „Juventus” tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „jaunība”.

Koris – tā ir iespēja neiztrūkstoši jautrā sabiedrībā apceļot dzimto zemi un nest latviešu kormūzikas slavu plašajā pasaulē. Pēdējos sešos gados „Juventus” bez Latvijas un Eiropas turnejām (Lietuva, Igaunija, Norvēģija, Vācija, Nīderlande, Anglija u.c.) ir bijis arī Kanādā un Austrālijā.

„Juventus” daudzkārt guvis godalgotas vietas konkursos ārzemēs un Dziesmu svētku finālskatēs Latvijā:
4.vieta E.Grīga starptautiskajā koru konkursā Bergenā (Norvēģijā) 2007.gadā;
3.vieta Rīgas koru skatē 2006.gadā;
speciālbalva par mūsdienu komponista skaņdarba labāko izpildījumu starptautiskajā koru konkursā Korkā (Īrijā) 2006.gadā;
2.vieta starptautiskajā koru konkursā „Harmonie – 2005” Lindenholchauzenā (Vācijā) 2005.gadā.

Koris piedalās arī Baltijas studentu dziesmu svētkos „Gaudeamus”, un tuvākie 2011.gada vasarā notiks Viļņā.

„Juventus” kopā ar Latvijas Universitātes pūtēju orķestri 2009.gadā ierakstīja divus kompaktdiskus: Šeina Vudborna „Roravas mesu” un Rolfa Rudina „Rekviēmu”.

Kopš 2009.gada oktobra kora mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Petrovskis, profesionāls diriģents ar muzikālo pieredzi Latvijas Radio korī u.c. un vēlmi iedvesmot dziedātājus jauniem sasniegumiem.

Kora mēģinājumi notiek pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 18.15 līdz 21.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulv. 19).

Papildu informācija:
Jānis Petrovskis,
kora mākslinieciskais vadītājs
Mob.: 29535565
www.juventus.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV