Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Grupa „A-ha“ atgriezīsies Rīgā, lai atvadītos

Inese Rutkovska, 15.02.2010. 16:16

Visu laiku slavenākā Norvēģijas popgrupa „A-ha“, kas nesen paziņojusi, ka beidz savu gandrīz 30 gadus ilgušo muzikālo karjeru un noslēgs to ar grandiozu pasaules koncertturneju, gada nogalē uzstāsies arī Latvijā. Koncerts notiks 1.novembrī hallē „Arēna Rīga“.
Grupa „A-ha“ atgriezīsies Rīgā, lai atvadītos

Nesenā ziņa par grupas „A-ha“ izjukšanu pārsteidza tās mūzikas cienītājus visā pasaulē. Lai pateiktos saviem faniem par atbalstu ilgu gadu garumā, grupa dosies plašā koncertturnejā ar nosaukumu „Ending On A High Note“, kuras laikā uzstāsies Austrālijā, Japānā, Dienvidamerikā, ASV, daudzās Eiropas valstīs un arī Latvijā. Pēdējais „A-ha“ koncerts notiks 4.decembrī Norvēģijas galvaspilsētā Oslo. Biļetes uz šo vēsturisko koncertu tika izpirktas dažu dienu laikā.

Grupa „A-ha“ vispasaules popularitāti sasniedza 1985.gadā jau ar savu pirmo albumu „Hunting High And Low“, kura singls „Take On Me“ vairākās valstīs iekaroja topu augstākās virsotnes, tai skaitā ierindojās Billboard Top 100 pirmajā vietā. Uzreiz pēc debijas albuma iznākšanas „A-ha“ kļuva par pirmo norvēģu grupu, kas nominēta prestižajai Grammy balvai. Lieliskus panākumus sasniedza arī virkne nākamo singlu - „The Sun Always Shines on TV“, „Crying in the Rain“, „Summer Moved On“, „Velvet“, „Stay On These Roads“, „Forever Not Yours“, „Foot of the Mountain“ un daudzi citi.

Gandrīz 30 darbības gadu laikā„A-ha“ ieguvuši miljoniem fanu visā pasaulē. Arī vairāki pasaulslaveni mūziķi atzinušies, ka labprāt klausās norvēģu trio daiļradi. Par savu iedvesmas avotu grupu „A-ha“ atzinuši gan Robijs Viljamss, gan reperis Kanje Vests, gan grupas „Coldplay“, „Pet Shop Boys“ un pat „Oasis“.

2002.gada septembrī „A-ha“ uzstājās Rīgā, pulcējot tolaik rekordlielu skatītāju skaitu - koncertu Mežaparka estrādē noskatījās vairāk kā 30 000 cilvēku. Atvadīties no „A-ha“ un apmeklēt grupas pēdējo uzstāšanos Latvijā gan būs iespējams ierobežotākam skaitam skatītāju – uz atvadu koncertu hallē „Arēna Rīga“ būs pieejamas tikai 10 000 biļetes. 

Biļetes uz koncertu būs iespējams iegādāties no 23.februāra visās „Biļešu Servisa“ tirdzniecības vietās, to cena – no 20 līdz 40 latiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV