Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Latvijas Universitātes radio NABA viesosies pianists Vestards Šimkus

Latvijas Universitātes Preses centrs, 22.02.2010. 15:07

Šodien, 22.februārī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM) studijā interviju sniegs pasaulslavenais latviešu pianists Vestards Šimkus.

Vestards Šimkus ir Lielās Mūzikas balvas 2009, kas ir valsts augstākais apbalvojums mūzikā, nominants divās kategorijās:

Gada koncerts (par P.Vaska klaviercikla „Gadalaiki” atskaņojumu, kas notika 2009.gada 23.septembrī Lielajā ģildē) un

Par izcilu interpretāciju (par P.Vaska klaviercikla „Gadalaiki” atskaņojumu).


Vestards Šimkus ir saņēmis vairākas nozīmīgas balvas un atzinību dažādos mūzikas konkursos, piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos, koncertējis Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Krievijā, Norvēģijā, Nīderlandē, Ukrainā, Čehijā, Vācijā, ASV u.c. Viņš ir spēlējis nozīmīgās pasaules koncertzālēs, muzicējis kopā ar „Kremerata Baltica”, Vīnes akadēmisko orķestri, Harkovas Filharmonijas orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri u.c., kā arī sadarbojies ar tādiem diriģentiem kā Terji Mikelsenu, Andri Nelsonu, Rašidu Nigmatuļinu, Normundu Šnē u.c.


Radio NABA

Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM) programmas veidošanā piedalās apmēram 70 esošo un bijušo Universitātes studentu. Klausītājiem tiek piedāvāti 40 tematiskie un muzikālie raidījumi. Radio sauklis ir „Pagriez pasauli!”.

www.radionaba.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV