Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pirmās balvas metālā ir sadalītas

Aiga Leitholde, 01.03.2010. 09:58

Piektdienas, 26. februāra, vakarā klubā „Melnā Piektdiena” sešās nominācijās tika sadalītas balvas 2009.gada Latvijas metāla mūzikas labākajiem.  Metāla mūzikas labākos izvērtēja paši klausītāji, balsojot internetā.
Pirmās balvas metālā ir sadalītas

Galerijas:

Smagās mūzikas aktualitātes aizvadītajā gadā bija skatāmas kluba „Melnā Piektdiena” organizētajos mini festivālos, tajos gadījumos, kad 13. datums iekrita piektdienā, kā arī tradicionālajā Metalshow festivālā, kas 2009.gadā no Blomes bija pārcelts uz kluba teritoriju.

Balvu pasniegšana pulcēja daudz skatītāju. Ceremoniju aizpildīja laureātu koncerts, kura pauzēs, bez liekām runām no grupas „Huskvarn” līdera Urbix rokām operatīvi tika apbalvoti labākie, kas tika pie trofejas „naglas” un šampanieša pudeles. Visaugstāk klausītāji bija novērtējuši doom metāla grupas „Frailty” darbu, kas aizvadītajā gadā bija pārtapis arī ierakstā. Par spēcīgāko 2009.gada vokālu tika atzīts grupas „Lassie The Cat” Marko Rass. Taču labākā mūziķa gods tika basģitāristam Denisam Denisenko, kura pārstāvētās grupas „Preternatural” un „ Sanctimony” bija nominētas labākā koncertu priekšnesuma nominācijā. Šķiet, tieši šajā sadaļā par klausītāju simpātijām sacentās vislabāk zināmie vārdi. Galu galā laurus plūca grupa „Sanctimony”, kura savos koncertos izceļas ar lielu skatuvisko ekstraversiju. Par aizvadītā gada jaunatklājumu tika godāta melnā metāla grupa „Grondh”.

Pirmā, testa fāze, šķiet, ir izdevusies, radot iespēju metāla balvu pasniegšanai kļūt par tradīciju. Nākamajā gadā organizatoriem vajadzētu padomāt par lielāku informatīvo aktivitāti, citādāk ziņas paliek vien metāla mūzikas klausītāju komūnas lokā. Cerams, ka arī nominācijas tiks paplašinātas – bez lieliska vokāla uz skatuves taču stāv vēl vismaz trīs dažādu instrumentu pārvaldītāji. Latvijas metāla mūzika ir iedvesmojošs piemērs tam, ka mūzikas radīšanas galvenais aprēķins var būt prieka gūšana, un šī ziņa var kalpot par vislabāko integrācijas formulu savā zemē, bet komunikācijas atslēga ārvalstīs. Tāpēc šīs mūzikas jomas attīstība ir pienācīgā skaļumā jāatzīmē!

2009.gada metāla gada balvas:

2009.gada labākā grupa – „Frailty”
Gada labākais albums – „Frailty” - "Ep"
Gada labākais vokālists - Marko Rass („Lassie The Cat”)
Gada labākais mūziķis - Denis Denisenko („Sanctimony”, „Preternatural”, „Trendkill Method”)
Gada labākā jaunā grupa – „Grondh”
Gada koncertuzstāšanās – „Sanctimony”

Foto: Vladislavs Punculs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV