Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Planningtorock papildspēki būs māsas Kurševas

Ernests Ansons, 12.03.2010. 13:19

Jau ziņots, ka 19.martā Spīķeru Koncertzālē, iezvanot divu jaunu albumu iznākšanu, uzstāsies Planningtorock jeb Džanīne Rostrona (Janine Rostron). Planningtorock ir viena no šībrīža interesantākajām mūziķēm ar dinamiskām performancēm, kurās videoprojekcijas saspēlējas ar oriģināli tērpto, uz skatuves viegli aizsmakušā balsī dziedošo un dejojošo mākslinieci. Šī ziema ir Planningtorock “ražas laiks” - divos drīz gaidāmos albumos materializējas viņas solodarbs izdevniecības DFA Records (mājvieta LCD Soundsystem, Hot Chip, u.c.) paspārnē un sadarbība ar duetu “The Knife”.
Planningtorock papildspēki būs māsas Kurševas

Planningtorock koncerta īpašās viešņas būs mākslinieces Liene un Maija Kurševas, kas pie reizes arī ir māsas. Līdzīgi kā Planningtorock, viņas prezentēs muzikālu performanci. Taču, ja Planningtorock apspēlē futūrismu, tad Kurševu priekšnesums būs ar kariķēti feministisku piešprici. Kurševas ir ēverģēlīgas lauku meitenes ar zemniecisku krampi, tiešu skatienu un smalku dvēseli, kas ir kļuvušas par respektētām galvaspilsētas māksliniecēm. To var arī nolasīt Maijas Kurševas autobiogrāfiskajā apcerējumā ar zināmām atskaņām no Jāņa Akurātera Kalpa zēna vasaras: “Pagalmā labākais bija paslēpes tumsā, un “kazaki- razboiņiki” jau aptvēra teritoriju līdz kaimiņu kūtīm. Man diezgan vēlu izauga pupi, tāpēc atšķirībā no citām meitenēm, sanāca noturēties nenoķertai diezgan ilgi. Deviņdesmitajos pa sertifikātiem nopirkām zemi. Beidzot varēju slaukt govi, kazu, vārīt cūkām ēst, maisīt ar lāpstu betonu mājas pamatiem, mest no spaiņa minerālmēslus uz cukurbietēm un sēdēt vagā. Nez kāpēc mūsu lopi bija izauguši par riktīgām ciema slotām un nācās viņus bieži meklēt pa visu pagastu. No seriāla “Prosta Marija” neko daudz nedzirdēju. Bija jātur rokas uz uzpampušajām ausīm, lai vecāki neredz Jelgavas tirgū pirktos auskarus “zvaigznītes”. Tos divus kilometrus no skolas uz mājām ar draudzeni vilkāmies pusdienu, pielīdzinot grāvjos zāli un rijot saldo baltmaizi. Ja sapņos redzu kādu no vidusskolas klasesbiedriem, tie biežāk ir murgi, kuros man klājas diezgan bēdīgi. Esmu mācījusies astoņās skolās. Ceturtā ir Lielplatones pamatskola. Piektā - Jelgavas internātskola bērniem ar pasūdīgu skeletu. Bet, nu nekas, vairāk par gadu mani tur nenoturēja. Amatniekos iemācījos amatu un vēl citas lietas. Tagad dzīvoju un strādāju Andrejsalā.”

Informācija: www.skanumezs.lv, http://www.myspace.com/planningtorock. Biļetes Biļešu Servisa tirdzniecības vietās, www.bilesuserviss.lv, Ls 6 – Ls 8. Koncertā pie ieejas – Ls 10.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV