Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Planningtorock papildspēki II - “Golden Shower”

Viestarts Gailītis, 16.03.2010. 14:52

19.martā Spīķeru Koncertzālē, iezvanot divu jaunu albumu iznākšanu, uzstāsies Planningtorock jeb Džanīne Rostrona (Janine Rostron). Planningtorock ir viena no šībrīža interesantākajām mūziķēm ar dinamiskām performancēm, kurās videoprojekcijas saspēlējas ar oriģināli tērpto, uz skatuves viegli aizsmakušā balsī dziedošo un dejojošo mākslinieci. Šī ziema ir Planningtorock “ražas laiks” - divos drīz gaidāmos albumos materializējas viņas solodarbs izdevniecības "DFA Records" (mājvieta "LCD Soundsystem", "Hot Chip" u.c.) paspārnē un sadarbība ar duetu “The Knife”.
Planningtorock papildspēki II - “Golden Shower”

Jau iepriekš ziņots, ka Planningtorock koncerta īpašās viešņas būs mākslinieces Liene un Maija Kurševas, kas pie reizes arī ir māsas. Tā ka akcents sarīkojumā likts uz sieviešu izpildītājām, minētajām māksliniecēm piepulcējas arī industriālās elektroniskās mūzikas kvartets “Golden Shower” ar savu teatrālo performanci, kas var būt neomulīga cilvēkiem ar vājiem nerviem. Pašas mākslinieces par savu projektu raksta, - “Golden Shower - eksistenciālisma psihotēka, estrogēna akumulēti trakumritmi no Rīgas pagrīdes. Spīts pret vīriešu dominanci, kā arī sievišķo emociju/skarbuma lādiņš liriskajā vēstījumā tiek īstenots ar dinamiskām kompozīcijām, enerģiskiem un satīriskiem priekšnesumiem, ko papildina agresīvs vokāli-liriskais izpildījums. Zelta lietus lai atmiekšķē pārkarsušus prātus.”

Savukārt vakara centrālā viešņa Planningtorock savā mūzikā brīvi jauc glamroku, hiphopu, klasisko mūziku un elektroniku. Planningtorock ekscentriskos radošos instinktus 2006.gadā pamanīja pazīstamā electroclash izdevniecība “Chicks on Speed Records”, kas izdeva viņas augsti vērtēto debijas albumu “Having It All”.  Šopavasar viņas jaunais albums “Planet 9” gaidāms izdevniecībā “DFA Records”, ko vada Džeimss Mērfijs, kas pazīstams ar minēto projektu “LCD Soundsystem”. Uzstāšanās Rīgā apsteidz Planningtorock pavasarī paredzēto Eiropas tūri drīz gaidāmā albuma izdošanas sakarā un būs viens no pirmajiem koncertiem, kurā varēs dzirdēt viņas jauno repertuāru. Atgādināsim, ka pērnajā rudenī Spīķeru koncertzālē viesojās citi mūziķi no “DFA Records” izdevniecības – duets “YΔCHT”.
 
Savukārt 1.martā iznāca albums “Tomorrow, in a Year” un tādējādi materializējas Planningtorock divu gadu ilgā sadarbība ar duetu “The Knife”, kopīgi veidojot elektro-operu par Čārlzu Darvinu.

Informācija: www.skanumezs.lv, www.myspace.com/planningtorock, www.myspace.com/goldenshower666. Biļetes Biļešu Servisa tirdzniecības vietās, www.bilesuserviss.lv, Ls 6 – Ls 8. Koncertā pie ieejas – Ls 10.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV