Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Noskaidroti 18. konkursa “Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis” laureāti

Vita Stiģe, 17.03.2010. 14:20

Vakar, 16. martā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē noslēdzās jau 18. konkurss “Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis”. Konkursā piedalījās 18 dažādu kameransambļu sastāvi, kuru dalībnieki pārstāvēja gandrīz visu specialitāšu klāstu. 1. vietu un JVLMA balvu, kā arī Latvijas Radio 3 Klasika balvu iegūs asoc. prof. A. Liepiņa klases ansamblis – Elīna Gaile /klavieres/, Līva Plociņa /vijole/, Zane Kalniņa /alts/ un Jānis Pauls /čells/.
Noskaidroti 18. konkursa “Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis” laureāti

Konkursa programma bija ļoti vispusīga un krāsaina – skanēja gan latviešu (P. Vasks, I. Zemzaris. A. Vecumnieks, T. Ķeniņš u.c.), gan ārvalstu (K.Debisī, A Dvoržāks, V. Dendī, D. Mijo u.c.) komponistu opusi. Un garās konkursa dienas noslēgumā ap plkst. 21:00, pēc ilgas žūrijas apspriedes tika paziņoti konkursa rezultāti. Un tie ir:

1.vietu un JVLMA balvu, kā arī Latvijas Radio 3 Klasika balvu iegūs
asoc. prof. A. Liepiņa klases ansamblis – Elīna Gaile /klavieres/, Līva Plociņa /vijole/, Zane Kalniņa /alts/ un Jānis Pauls /čells/. Konkursā viņi spoži atskaņoja Vensāna Dendī Klavieru kvartetu a moll.

2.vieta tiks piešķirta diviem lieliskiem ansambļu sastāviem:
prof. J. Maļecka klases ansamblim – Roksanai Kenžejevai /klavieres/, Agnesei Stalidzānei /vijole/ un Karinai Suhorukovai /čells/,
kā arī prof. J. Maļecka un doc. A. Sprūdžas klases ansamblim – Ilzei Fominai /klavieres/, Madarai Jauģietei /I vijole/, Konstantīnam Paturskim /II vijole/, Artūram Gailim /alts/ un Pēterim Ozoliņam /čells/.

3. vietu žūrija nolēmusi piešķirt četriem jauno mūziķu ansambļiem:
doc. H. Hansenas klases studentu ansambļiem – Jānim Tretjukam /klarnete/, Mārai Botmanei /čells/ un Līgai Kārkliņai /klavieres/,
kā arī Madarai Behmanei /flauta/ un Rutai Birzulei /klavieres/;
prof. N. Vīksnes klases klavieru duetam Svetlanai Gridjuško un Tatjanai Grigorjevai;
emerit. prof. M. Villeruša klases ansamblim Bass un kō – Austejai Juskaitītei /vijole/, Zanei Stafeckai /alts/, Agatei Bidiņai /čells/, Dzintrai Šleijai /mežrags/, Jānim Tretjukam /klarnete/, Naurim Priedītim /fagots/ un Jurģim Klotiņam /kontrabass/.

Liels paldies starptautiskajai žūrijas komisijai par izturību – žūrijas priekšsēdētājam prof. Miloslavam Jelinekam un žūrijas locekļiem – prof. Marcelai Jelinkovai, prof. Diānai Ketlerei, emerit. prof. Mārim Villerušam, prof. Guntai Sproģei, prof. Jānim Maļeckim, asoc. prof. Aldim Liepiņam, doc. Hertai Hansena un doc. Mārtiņam Zilbertam.

Apsveicam visus laureātus un ar prieku gaidām konkursa noslēguma koncertu un apbalvošanas ceremoniju ceturtdien, 18. martā, plkst. 16:00 Lielajā zālē. Visi laipni aicināti!

Jāmin, ka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir vienīgā Mūzikas augstskola Latvijā, un šajā koncertsezonā tā svin savu 90 gadu jubileju. Savulaik Latvijas Konservatorija, tagad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, dibināta 1919. gada 20. augustā un oficiāli atklāta 1920. gada 11. janvārī. Latvijas mūzikas dzīvei tā ir devusi ievērojamus komponistus, izpildītājmāksliniekus un mūzikas zinātniekus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV