Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Māra Briežkalna kvintets izdod CD "Latvian Evergreens Volume 2"

Fonds "Mūsdienu mūzikas centrs", 22.03.2010. 10:14

Māra Briežkalna kvintets, kurā muzicē Intars Busulis, Gints Pabērzs, Viktors Ritovs un Andris Grunte, ir izdevis otro CD no sērijas "Latvian Evergreens".
Māra Briežkalna kvintets izdod CD "Latvian Evergreens Volume 2"

Atzinību guvušais pirmais sērijas "Latvian Evergreens" albums, kura pirmatskaņojums notika Starptautiskajā mūzikas forumā MIDEM, Kannās, Francijā, nāk klajā ar turpinājumu, šoreiz klausītājam piedāvājot desmit skaņdarbus, to vidū Arvīda Žilinska "Zvirbuļu kauja", "Labu Nakti", "Mana dzimtene jaukā", Emīla Dārziņa "Spāniešu romance", Jāzepa Mediņa "Šūpuļa dziesma" un Jāņa Mediņa "Ārija" .

"Labi nostādinātai (dažbrīd arī jau pavisam aizmirstai) klasikai nereti tik vien vajadzīgs kā radošas fantāzijas lietus, lai dažādu laikmetu hrestomātiskas pērles iegūtu otru dzīvību. 2005. gadā Māris Briežkalns ar domubiedriem radīja latvju evergrīnu pirmo sēriju, īsti pat nedomādams, ka varētu sekot turpinājums. Nu jūsu rokās ir otrā sērija - tikpat saistoša, asprātīga un glīta kā pirmā. Dažs gabals teju kā mūzikas mīkla, cits momentāni atpazīstams - ik meldija, no arhīva smaržas atbrīvota, dzen jaunus dzīvības asnus." Orests Silabriedis

Ierakstu producējis fonds "Mūsdienu Mūzikas Centrs", skaņu dizainu veidojis Pāvels Mališkins, ierakstīts Latvijas Radio 1. studijā.

Albumu "Latvian Evergreens Volume 2" iespējams iegādāties mūzikas ierakstu veikalos "Upe" un "Randoms".

Vairāk informācijas: www.myspave.com/marisbriezkalnsquintet un www.mmc.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV