Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Iznācis Eimijas Makdonaldas otrais albums

Jānis Penka, 22.03.2010. 15:42

Skotu dziedātāja Eimija Makdonalda (Amy Macdonald) izdevusi savu otro studijas albumu “A Curious Thing”.
Iznācis Eimijas Makdonaldas otrais albums

Dziedātāja stāsta, ka jaunais albums tapis ļoti dabiski un nepiespiesti un viņa nav centusies ar nolūku mainīt savu muzikālo virzienu. “Jaunā albuma skanējums ir nedaudz roķīgāks, bet tas, manuprāt, saistīts ar ilgo laiku, ko pavadīju koncertturnejā. Šķiet, ka pēdējo trīs gadu laikā esmu nospēlējusi miljoniem koncertu, un šis dzīvais skanējums man ir ļoti svarīgs, centos to ienest arī jaunajā albumā,” stāsta Makdonalda.

Albuma nosaukums radies no dziesmas “No Roots” vārdiem. “Dziesmu rakstīšana veicās ļoti ātri, bet grūtības sagādāja albuma nosaukuma izvēle. Procesā bija iesaistīti visi mani draugi un pat mamma. Es sēdēju un no sākuma līdz beigām noklausījos visu dziesmu vārdus. Dziesmā “No Roots” ir šādi vārdi: “Dzīve, ko dzīvoju, ir savāda, bet nevaru noliegt laimi, ko tā nes”. Tas, manuprāt, lieliski raksturo to, ko esmu piedzīvojusi. Dažbrīd domāju: “Kāpēc es to daru”, būtu labāk strādājusi par pārdevēju, bet pozitīvie mirkļi to visu kompensē,” atklāj dziedātāja.

Albums tapis Pola Vellera studijā Sarejas grāfistē dienvidaustrumu Anglijā un viņš arī iespēlējis vairākus instrumentus Eimijas dziesmās. Ar Velleru Eimija iepazinās 2007.gadā, kad iesildīja viņa koncertus Nīderlandē.

22 gadus jaunā skotu dziedātāja Eimija Makdonalda, kuras balss tiek salīdzināta ar “The Cranberries” solistes Doloresas Oriordanas skanējumu, mūzikai  pievērsās 2000.gadā, kad kādā festivālā dzirdēja grupu “Travis” un jau drīz 15 gadu vecumā ar tēva ģitāru uzstājās vietējos Glāsgovas krodziņos. Plašāku popularitāti viņa piedzīvoja ar savu 2007.gada debijas albumu “This Is The Life”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV